ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ: Κάποιοι θέλουν να κλείσει η υπόθεση Γ. Καραϊβάζ.

0
619

Καμία σύλληψη έναν χρόνο και πλέον από την άγρια δολοφονία του.

Ο έμπειρος και τολμηρός Δημοσιογράφος στο αστυνομικό ρεπορτάζ Γ.ΚΑΡΑΙΒΑΖπου είχα την τιμή να γνωρίσω, ερευνούσε μεταξύ άλλων προσεκτικά σε βάθος την δυσώδη υπόθεση του Σκηνοθέτη ηθοποιού και πρ. Καλλιτεχνικού Δντή του κρατικού θεάτρου Δ.Λιγνάδη που σημειωτέον διορίσθηκε σε αυτήν την θέση ως εκλεκτός του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες και καταδικάστηκε πρωτόδικα για 2 βιασμούς ανηλίκων σε πρόσκαιρη κάθειρξη 12 ετών από το ΜΟΔ Αθηνών και αφέθηκε ελεύθερος αφού ανεστάλη με όρους περιέργως σε εφαρμογή του Άρθρου 497 παρ 8 ΚΠΔη εκτέλεση της ποινής του μέχρι το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο.
Απόφαση που προκάλεσε ποικίλες σφοδρές κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις

Λίγες ημέρες πριν την εκτέλεση με καταιγισμό σφαιρών του πλησίον της κατοικίας του στον Άλιμο ο ανυποψίαστος Γ. Καραϊβάζ τον Απρίλιο 2021 με πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου είχε προχωρήσει στην τηλεόραση σε σημαντικές αποκαλύψεις και σοβαρές καταγγελίες για την ανεξήγητη ολιγωρία καθυστέρηση και πλημμελή συμπεριφορά των αρχών που δεν μερίμνησαν ως όφειλαν να κατασχέσουν έγκαιρα άμεσα τα 2 κινητά τηλέφωνα του Δ.Λ. και τον μπλέ φορητό υπολογιστή που περιείχαν σημαντικά στοιχεία επικοινωνίας συνομιλίας του με άτομα υπερνάνω υποψίας και ενδεχομένως στελέχη της Κυβέρνησης που παρείχαν μέχρι την τελευταία στιγμή πολιτική κάλυψη και προστασία στον Δ.Λ. παρά την μεγάλη κοινωνική κατακραυγή που δεν παραιτείτο και που κατόρθωσε έτσι να εξαφανίσει να αλλοιώσει πολύτιμα για την προανάκριση στοιχεία που ίσως ενέπλεκαν τρίτους υψηλά ιστάμενους και πρόσωπα υπεράνω υποψίας και διεύρυναν το κατηγορητήριο και σε άλλα πρόσωπα..

Σύμφωνα και με δημοσίευμα έγκυρης γαλλικής εφημερίδας
Ο Γ.Καραϊβάζ γνώριζε αναμφισβήτητα πολλά για την πολυπλόκαμη υπόθεση Δ. Λιγνάδη και τις διασυνδέσεις του αλλά και τις άνομες συναλλαγές στελεχών της λεγόμενης οικονομικής μαφίας του οργανωμένου εγκλήματος με αξιωματούχους της Κυβέρνησης που χρηματοδοτούσαν, την λεγόμενη σαπίλα..
Κάποιοι ενδεχομένως θέλησαν να του κλείσουν οριστικά το στόμα.
Πριν την τραγική δολοφονία του που παραμένει ανεξιχνίαστη προηγήθηκαν δύο συμβόλαια θανάτου ανθρώπων του λεγόμενου υποκόσμου που γνώριζε και από όπου αντλούσε σημαντικές πληροφορίες που γεγονότα που σχετίζονται με την δολοφονία του.

Μέχρι σήμερα η πορεία των ερευνών έχει κυριολεκτικά τελματώσει και δεν υπήρξε καμία σύλληψη ηθικού ή φυσικού αυτουργού των δραστών του στυγερού εγκλήματος
Η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει προσεκτικά συστηματικά αν η δολοφονία του Γ.Καραϊβάζ σχετίζεται τελικώς με την υπόθεση Δ. Λιγνάδη ή άλλη με πολιτικές προεκτάσεις.
Η τηλεοπτική εκπομπή στην οποίαν φιλοξενείτο ως συνεργάτης μέχρι και την ημέρα του θανάτου του έχει ηθική υποχρέωση να προβάλλει αυτήν την εκδοχή για την εκκρεμούσα στην Ελληνική Αστυνομία υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Φοβούμαι ότι η υπόθεση Γ.Καραϊβάζ ενοχλεί μεταξύ άλλων το πολιτικό κατεστημένο σύστημα που ανησυχεί έντονα μήπως αποκαλυφθούν οι άγνωστες αθέατες διασυνδέσεις του.
Στην Ελλάδα δολοφονούνται δημοσιογράφοι χωρίς να συλλαμβάνονται οι εντολείς ή οι εκτελεστές.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.