ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ: Δήλωση για την υπόθεση Κολωνού

0
744

Ορισμένοι επώνυμοι φοβούμαι δεν θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη
Κανείς δεν ενοχοποιεί έχοντας τέτοια πρόθεση άδικα κομματικά στελέχη ή έναν ολόκληρο πολιτικό φορέα χωρίς στοιχεία ή μόνον με ενδείξεις.
Όσο και αν φιλοξενήθηκε στις τάξεις του.
Όποιοι ενέχονται στην δυσώδη υπόθεση Κολωνού απολογήθηκαν και αποφασίσθηκε η δικονομική μεταχείριση τους.
Μέχρι την τελεσίδικη καταδίκη τους είναι αθώοι.
Θα μουν ο τελευταίος που θα προεξοφλούσα την ενοχή ενός ανθρώπου έτσι επιπόλαια
Τουλάχιστον δεν είναι μέσα στις προθέσεις μου να ταυτίσω έναν κατηγορούμενο για τόσο ειδεχθή αποτρόπαια αδικήματα με ένα πολιτικό κόμμα τουναντίον.
Αλίμονο αν γνώριζαν στην ΝΔ τι κρυφή έκνομη δράση είχε και τον υπέθαλπταν.
Το αποκλείω κατηγορηματικά.
Υπάρχουν όμως δεκάδες φωτογραφίες και δημοσιεύσεις από κοινωνικές πολιτικές εκδηλώσεις του έγκλειστου Ηλ. Μίχου κατηγορουμένου για την σεξουαλική εκμετάλλευση κακοποίηση της 12χρονης ανήλικης από τον Κολωνό που συγκλόνισε την κοινή γνώμη με πρωτοκλασάτα εκλεγμένα της Τ.Α. και της κεντρικής πολιτικής σκηνής στελέχη του εν λόγω πολιτικού κόμματος καθώς ήταν υπερδραστήριος με αρκετές υψηλές γνωριμίες δοσοληψίες και διασυνδέσεις με τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
Χωρίς αυτό να καθιστά ένοχο έναν πολιτικό χώρο.
Κανείς δεν θέλει να συκοφαντήσει, να δυσφημίσει ή να στιγματίσει άδικα ένα πολιτικό κόμμα που ενδεχομένως δεν γνώριζε ποιον φιλοξενεί.
Σίγουρα ορισμένοι εξεπλάγησαν, έπεσαν από τα σύννεφα άλλοι ίσως γνώριζαν ή είχαν υπόνοιες άκουγαν ψιθύρους ουδείς όμως αποκάλυψε η αποστασιοποιήθηκε έγκαιρα πριν η υπόθεση λάβει δημοσιότητα.
Σε αυτόν τον ιδεολογικό χώρο ανήκει αποδεδειγμένα και εκινείτο με άνεση απολαμβάνοντας εκτίμησης και εμπιστοσύνης χωρίς αυτό να ερμηνεύεται λαθεμένα όσο και αν ορισμένοι να παριστάνουν πως δεν τον γνωρίζουν ή δεν τον συνάντησαν παρά μόνον για μια Selfie.
Ουδείς δύναται να το αμφισβητήσει.
Γνωρίζει έχει στη λίστα του επώνυμους πελάτες αδιαμφισβήτητα αυτό είναι γεγονός μου το εκμυστηρεύτηκε.
Είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθούν συνομιλίες μέσω πλατφόρμας με emails ψευδώνυμα αρκετοί επώνυμοι φοβούμαι δεν θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη μακάρι να διαψευσθώ διότι έχουν σβηστεί πολύτιμα στοιχεία.
Αν και η λίστα των 213 είναι μακρά πλούσια και δεν έχει εξαντληθεί.
Είναι δικό του ζήτημα επιλογή ποτέ και αν θα μιλήσει ή θα καταθέσει στην κ. Ανακρίτρια Αθηνών περαιτέρω στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση.
Βέβαια η ανήλικη δίνει συμπληρωματικές καταθέσεις και αναγνωρίζει ανθρώπους που την επισκέφθηκαν προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά μαζί της.
Άλλοι 7 μετά την απολογία τους προφυλακίστηκαν πριν λίγες ημέρες διότι η ερωτική συνεύρεση με ανήλικη ισοδυναμεί με βιασμό.
Απολαμβάνει του τεκμηρίου της αθωότητας που οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να σεβόμεθα.
Οι βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται θα αποδειχθούν ή όχι στο ακροατήριο, όχι στα πλαίσια καμίας τηλεδίκης.
Ουδέποτε μίλησα ή προεξόφλησα την ενοχή του ας τονισθεί είναι έργο της Δικαιοσύνης
Θα ήταν ανήθικο και μη δεοντολογικό εκ μέρους μου.
Δεν ανήκω στους Δικηγόρους που πηγαίνουν τακτικά σε πρωινές εκπομπές για προβολή και διανέμουν νωρίτερα την ποινική δικογραφία εντελώς παράνομα.
Δεν μιλώ ούτε έχω μιλήσει, διευκρινίζω, σε καμιά περίπτωση εξ ονόματος του ή ως αυτόκλητος κατήγορος του όπως είναι αυτονόητο.

Ενδιαφέρομαι ως Ποινικός Δικηγόρος και άνθρωπος για ένα μείζον ευαίσθητο λεπτό ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας που λαμβάνει διατάσεις επιδημικές με ανήμπορη την πολιτεία να αντιδράσει.
Μας ενδιαφέρει η προστασία της ανηλικότητας πρωτίστως διότι τα περιστατικά προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας ανηλίκων πληθαίνουν στην χώρα μας.
Μοναδική πρόθεση μου ήταν να κινητοποιήσω την κοινή γνώμη και τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης ζητώντας αυστηροποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου.
Αμείλικτη τιμωρία των παιδεραστών με συγκεκριμένες προτάσεις.
Δεν έχω ανάγκη τέτοιας αρνητικής δημοσιότητας.
Έχω δεχθεί απειλές και προειδοποιήσεις από τους υπερασπιστές του Ηλ. Μίχου να μην σχολιάζω ή μιλώ για την υπόθεση αυτήν.
Από τους συναδέλφους Δικηγόρους που εμφανίσθηκαν στην Ζήνα Κουτσελίνη σχολιάζοντας την υπόθεση αυτήν που είναι σε εξέλιξη

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.