Συνάντηση Ζ. Μακρή με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

0
0

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η αναλυτική συζήτηση της υφυπουργού Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα και επικεντρώθηκε σε θέματα της Εκκλησίας που άπτονται των αρμοδιοτήτων της υφυπουργού και στην άριστη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο κ. Ιερώνυμος μίλησε με θερμά λόγια για το έργο της πολιτικής ηγεσίας στα εκκλησιαστικά ζητήματα, συνολικά, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην εκκλησιαστική περιουσία και εξέφρασε την ιδιαίτερη ευαρέσκειά του για τις 2.311 οργανικές θέσεις στην Εκκλησία της Ελλάδος και τις 955 οργανικές θέσεις για την Εκκλησία της Κρήτης, μια νομοθετική επικαιροποίηση με πολλαπλά οφέλη, που όπως είχε πληροφορηθεί ολοκληρώθηκε, και αφορούσε την αντιστοίχιση του αριθμού των κληρικών που μισθοδοτούνται από το κράτος –και έχει εκδοθεί ΦΕΚ διορισμού τους– με τις οργανικές θέσεις που έχουν συσταθεί, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η κα Μακρή, από την πλευρά της, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συμβολή του στην καλλιέργεια του γόνιμου και ειλικρινούς διαλόγου Εκκλησίας – Πολιτείας ενώ επαίνεσε το σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και της πρόσφατης οικονομικής και ενεργειακής κρίσης και των συνεπειών που επιφέρουν στους Έλληνες πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με την ευκαιρία της παρουσίας της υφυπουργού Παιδείας και βουλευτή Ν. Μαγνησίας, ο κ. Ιερώνυμος επεδίωξε επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, με τον οποίο μοιράζονται αμοιβαία αισθήματα σεβασμού, εκτίμησης και αγαστής συνεργασίας.

Ο κ. Ιγνάτιος μίλησε με θερμά λόγια στον Μακαριώτατο για την συντοπίτισσά του πολιτικό αλλά και η κα Μακρή δεν έκρυψε τη συγκίνησή της στην τιμή που της έκαναν οι δυο Ιεράρχες να αναφερθούν στο πρόσωπο και στο έργο της. Η κα Μακρή δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στον νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, τον μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Δημητριάδος στενό συνεργάτη του κ. Ιγνάτιου, ο οποίος διακόνευσε στη Μαγνησία για περισσότερα από 25 χρόνια. Την εκτίμηση της κ. Μακρή για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας συμμερίστηκε θερμά και ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος γνωρίζει σε βάθος τη δράση και την αξία του κ. Δαμασκηνού.

Η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην εξαιρετική συνεργασία της με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Καλαντζή και στη δική του θετική συνδρομή στην επικοινωνία με την Εκκλησία σε θέματα αρμοδιότητας της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων .

Ενώ από τη συζήτηση δε θα γινόταν να λείψουν οι σκέψεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τις χώρες και τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που δοκιμάζονται τόσο σκληρά μετά τον πρόσφατο σεισμό, που συγκλόνισε όλον τον κόσμο με το μέγεθος της τραγικής καταστροφής που άφησε πίσω του.

Η επίσκεψη της υφυπουργού Παιδείας στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο ολοκληρώθηκε με τις πατερικές ευχές του κ. Ιερώνυμου στην κα Μακρή για δημιουργική πίστη και συνέχεια στο έργο της και καλή επιτυχία στις εθνικές εκλογές, ευχές που συνόδευσε η πεποίθησή του ότι η μακρά πολιτική σταδιοδρομία και συνέπεια της βουλευτή Μαγνησίας θα επιβραβευτούν από τους συντοπίτες της.

Η υφυπουργός Παιδείας ανταπέδωσε ειλικρινείς ευχές στον κ. Ιερώνυμο και ζήτησε την ευλογία του εφόδιο και συμπαραστάτη στην καθημερινή της προσπάθεια για το καλό του τόπου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.