Περισσότεροι από 200 οι πληγέντες στον Βόλο – Ανδρέας Ζέρβας: Καταθέστε εγκαίρως τις αιτήσεις

  0
  18

  Περισσότεροι από 200 είναι μέχρι στιγμής οι πληγέντες στον Βόλο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα,

  που έπληξαν την πόλη παραμονή του Δεκαπενταύγουστου. Πρόκειται για ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων που έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστησαν από την πρωτοφανή νεροποντή, οι οποίοι πλέον αγωνιούν για τον χρόνο καταβολής των χρημάτων προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν σε αποκαταστάσεις.

  «Πότε θα αποζημιωθούμε; Δεν έχουμε χρήματα να φτιάξουμε τα σπίτια μας», τηλέφωνο αγωνίας που δέχθηκε υπάλληλος του Δήμου Βόλου από δημότη, που ανήκει στους πληγέντες από την κακοκαιρία και ποντάρει στην αποζημίωση για να μπορέσει να επιδιορθώσει τις ζημιές.

  Μέχρι στιγμής αιτήσεις για αποζημιώσεις έχουν καταθέσει 216 δημότες, εκ των οποίων οι 104 είναι επαγγελματίες και 112 ιδιοκτήτες σπιτιών. Έχουν επίσης κατατεθεί και 30 αιτήσεις για ΙΧΕ αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές, ωστόσο δεν προβλέπεται η καταβολή τέτοιου είδους αποζημιώσεων.

  Σύμφωνα με στοιχεία των αιτήσεων που καταθέτουν πληγέντες, οι ζημιές αφορούν σε καταστροφή τεντών, ζημιές σε στέγες και ταράτσες και πλημμυρισμό υπογείων σε σπίτια. Επαγγελματίες αναφέρουν καταστροφές σε δάπεδα, μηχανήματα και εξοπλισμό, ακόμη και σε εμπορεύματα σε περιπτώσεις επιχειρήσεων στην Ιάσονος και στη Δημητριάδος.

  Ήδη από τον Δήμο Βόλου έχουν διαβιβαστεί προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας 92 από τις 104 αιτήσεις αποζημίωσης για επιχειρήσεις ενώ επιτροπή του Δήμου Βόλου προχωρά με γοργούς ρυθμούς σε αυτοψίες σε σπίτια για τον έλεγχο των 112 αιτήσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια.

  Η καταβολή αποζημιώσεων προβλέπεται βάσει Νόμου, από τη στιγμή που ο Δήμος Βόλου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ωστόσο η καταβολή των χρημάτων δεν θα είναι άμεση. Θα πρέπει πρώτα να συγκεντρωθούν όλες οι αιτήσεις, να γίνει έλεγχος και στη συνέχεια θα διαβιβαστούν για την τελική αξιολόγηση στο αρμόδιο υπουργείο.

  Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Βόλου, Ανδρέας Ζέρβας, απευθύνει εκ νέου έκκληση προς τους πληγέντες να καταθέσουν εγκαίρως τις αιτήσεις τους. Όπως αναφέρει, ο Νόμος προβλέπει ότι αιτήσεις γίνονται αποδεκτές για διάστημα ενός μήνα από την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Αυτό σημαίνει ότι η προθεσμία εκπνέει την ερχόμενη Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου και οι εν δυνάμει δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν στην αντιδημαρχία οικονομικών προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.