Η Γεωργία Μποντού-Τοκαλή στην Πομόριε – Πόλη αδελφοποιημένη με τη Νέα Αγχίαλο

  0
  13

  Η Αντιδημάρχος Τουρισμού Γεωργία Μποντού-Τοκαλή στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψης στην Πομόριε της Βουλγαρίας από τις 02-06 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της περιοχής. Η πόλη Πομόριε, η παλιά Αγχίαλος της Ανατολικής Ρωμυλίας, είναι πόλη αδελφοποιημένη με τη Νέα Αγχίαλο και η αμοιβαία στήριξη της αδελφοποίησης σε επίπεδο Δήμων  αποτελεί έναν από τους συνεκτικούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο πόλεις.

  Καταρχήν η Αντιδήμαρχος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πομόριε, κ. Ιβάν Αλεξίεφ και τον Αντιδήμαρχο, αρμόδιο για θέματα τουρισμού, κ. Γιάντσο Ιλίεφ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό και φιλικό κλίμα, ανταλλάχτηκαν απόψεις για θέματα των δυο πόλεων και καλές πρακτικές για θέματα τουρισμού. Επιπρόσθετα η κα Μποντού-Τοκαλή επανέλαβε την πρόσκληση του Δήμου Βόλου για επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δήμου Πομόριε στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Αγχίαλο στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 για την επέτειο της θεμελίωσης της Νέας Αγχιάλου (30/09/1907), ενώ πρόσφερε αναμνηστικά δώρα και τσίπουρο.

  dasda 6

  Στη συνέχεια η Αντιδήμαρχος συναντήθηκε με την κα Στέφκα Αλίκοβα, Πρόεδρο του Βουλγαρο-ελληνικού Συλλόγου «ΑΓΧΙΑΛΟΣ – ΠΟΜΟΡΙΕ». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για θέματα του ελληνικού σχολείου της Πομόριε και για κοινές δράσεις με αφορμή τον εορτασμό για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2023. Η Αντιδήμαρχος πρόσφερε ελληνικά βιβλία στο Σύλλογο και προσκάλεσε την Πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου να επισκεφτούν τη Νέα Αγχίαλο με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις της 30ης Σεπτεμβρίου 2022.

  Η κα Μποντού-Τοκαλή κατά την πρώτη της επίσκεψη στην Πομόριε με την ιδιότητα της Αντιδημάρχου Τουρισμού πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας σε πολύ θετικό και δημιουργικό κλίμα με την κα Ντελιάνα Τσόνεβα, Πρόεδρο του Τουριστικού Επιμελητηρίου του Νομού Μπουργκάς, του μεγαλύτερου Τουριστικού Επιμελητηρίου στη Βουλγαρία. Η Αντιδήμαρχος παρουσίασε τον προορισμό Βόλος-Πήλιο και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα κι ενημέρωσε την Πρόεδρο για τη δυνατότητα παροχής οδηγού από το Volos Info Center σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, μεταφρασμένου στη βουλγαρική γλώσσα. Συμφωνήθηκε επιπρόσθετα ο προορισμός μας και οι τουριστικές μας επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, μέσω του οδηγού μας  στη βουλγαρική γλώσσα, να προωθηθούν  από το  Τουριστικό  Επιμελητήριο στα μέλη του,  ώστε να γνωρίσουν και να επισκεφτούν τον προορισμό μας. Η Αντιδήμαρχος με μεγάλη χαρά αποδέχτηκε την πρόταση της Προέδρου για υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ανάμεσα στους φορείς που εκπροσωπούν και συμφώνησαν για επόμενη συνάντηση, τον προσεχή Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, στην οποία ο Δήμος Βόλου θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.