Ο Κων. Μαραβέγιας στα Κανάλια και την Κερασιά: «Η Ν.Δ. στήριξε με γενναία μέτρα τους αμυγδαλοπαραγωγούς»

0
2

Στα γενναία μέτρα στήριξης των αμυγδαλοπαραγωγών, αναφέρθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας

κατά τη διάρκεια περιοδείας του στα Κανάλια και την Κερασιά, το βράδυ της Δευτέρας 8 Μαΐου.

Ο κ. Μαραβέγιας έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους των δυο περιοχών, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα ζητήματα που τους απασχολούν, δίνοντας έμφαση στον αγροτικό τομέα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους αμυγδαλοπαραγωγούς και τις ζημιές που υπέστησαν τα προηγούμενα χρόνια από ακραία καιρικά φαινόμενα, με τον κ. Μαραβέγια να τονίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, αναγνωρίζοντας το μέγεθος των προβλημάτων και τις συνέπειες για το εισόδημα των αγροτών, ενέταξε τις αμυγδαλοκαλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής των Καναλίων στον σχεδιασμό χορήγησης ειδικής κρατικής ενίσχυσης de minimis. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η καταβολή αποζημιώσεων 90 ευρώ/στρέμμα προς τους κατά κύριο επάγγελμα καλλιεργητές αμυγδάλων και 50% για τις περιπτώσεις των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, σε τρία χωριά της Μαγνησίας: τα Κανάλια, την Κερασιά και το Κεραμίδι.

«Η Ν.Δ. έλαβε γενναία μέτρα στήριξης των αμυγδαλοπαραγωγών, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη βούλησή της να κρατήσει όρθιο τον πρωτογενή τομέα και τον κόσμο της υπαίθρου, σε μια δύσκολη συγκυρία εξαιτίας των μεγάλων αυξήσεων στο κόστος παραγωγής», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας και υπενθύμισε ότι η παραπάνω πρωτοβουλία εντάσσεται σε ένα ευρύ πλέγμα μέτρων στήριξης που υλοποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ. την τελευταία τετραετία για τις ανάγκες των παραγωγών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαραβέγιας έστειλε μήνυμα ενίσχυσης της Ν.Δ. στις εκλογές, προκειμένου η χώρα να συνεχίσει να πορεύεται με σταθερότητα και αυτοπεποίθηση στο μέλλον. «Είμαι σίγουρος ότι την 21η Μαΐου θα πετύχουμε μία μεγάλη νίκη. Για να συνεχίσουμε να χτίζουμε την Ελλάδα και τη Μαγνησία που μας αξίζει», τόνισε απευθυνόμενος στους κατοίκους των Καναλίων και της Κερασιάς.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.