Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ. Βόλου

0
3

Λίγους μήνες μετά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ. Βόλου

ο Βουλευτής Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος βρέθηκε ξανά στη Μονάδα μαζί με τον συνυποψήφιό του Χαράλαμπο Αραμπατζή. Οι υποψήφιοι βουλευτές συναντήθηκαν με το νέο Διοικητή κ. Νικόλαο Γλιάτη και την Υποδιοικήτρια κ. Παπαμμανουήλ Παρασκευή ενώ είχαν την ευκαιρία νασυνομιλήσουν καιμε το έμψυχο δυναμικό.

Αφού συνεχάρηκαν το νέο Διοικητή και του ευχήθηκαν από καρδιάς καλή θητεία, οι υποψήφιοι ζήτησαν να ενημερωθούν για όλα ταθέματα που αντιμετωπίζει ο σταθμός ενόψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙΠΕ αποτελεί έναν κρίσιμο σταθμό που έχει ως πεδίο αρμοδιότητας τις Βιομηχανικές Περιοχές του Βόλου, το Δήμο Ρήγα Φεραίουκαι σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών όλη την επικράτεια. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαία η άμεση στελέχωση της Μονάδας με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο σε όσες ανάγκες προκύπτουν.

Οι μισθολογικές και συνταξιοδοτικές ανακολουθίες που παρατηρούνται μεταξύ του προσωπικού της Υπηρεσίας που εκτελούν το καθήκον τους σε αντίστοιχες συνθήκες και η ανάγκη εξάλειψής τους τονίστηκε για ακόμα μία φορά κατά τη συζήτηση. Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, που έχει πραγματοποιήσει κοινοβουλευτική
Ερώτηση για το ζήτημα αυτό, τόνισε ότι: «Η διαμόρφωση καθεστώτος υπαλλήλων πολλών ταχυτήτων στην Πυροσβεστική που αμείβονται και ασφαλίζονται με διαφορετικά δεδομένα και διέπονται από διαφορετικές συμβάσεις εργασίας δημιουργεί ανομοιογένεια και συνθήκες διαφοροποίησης στο προσωπικό και θα πρέπει να εκλείψει άμεσα».

Με χαρά πληροφορήθηκε ο κ. Μεϊκόπουλος ότι η κοινοβουλευτική του Ερώτηση προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας τον περασμένο Οκτώβριο για την προμήθεια της Π.Υ. ΒΙΠΕ με το απαραίτητο μικρότερο πυροσβεστικό όχημα τύπου 4×4 άσκησε την κατάλληλη πίεση και έτσι η Μονάδα διαθέτει πλέον το απαραίτητο όχημα.Όπως επεσήμανε: «Οι ανάγκες του Νομού επιβάλλουν τον εξοπλισμό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με πυροσβεστικά οχήματα σύγχρονα, μικρότερα και πιο εύχρηστα, ώστε να μπορούν να πλησιάζουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες της φωτιάς και να διευκολύνουν έτσι το έργο των Πεζοπόρων Τμημάτων».

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει θετικός στην ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των πυροσβεστών για ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που το 2017 ικανοποίησε το πάγιο αίτημα των πυροσβεστών πενταετίας για μονιμοποίηση στην Υπηρεσία, με ωφελούμενους 2.093 άτομα πανελλαδικά.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ευχαρίστησαν θερμά τα στελέχη και το προσωπικό της Π.Υ. – ΒΙ.ΠΕ. Βόλου για τη συνεχόμενη προσφορά τους και ευχήθηκαν καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.