Η τροφή που βοηθάει τα παιδιά να ψηλώσουν

Και πρέπει να την μάθεις στο παιδί από μικρό

0
3

Τα αυγά παίρνουν την εκδίκησή τους. Για χρόνια ήταν στη μαύρη λίστα των γιατρών και τα τελευταία χρόνια, έρευνες έχουν αποκαταστήσει τη φήμη τους, με τα πολλαπλά ωφέλη που έχουν ανακαλύψει ότι έχουν.

Η νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, υποστηρίζει ότι τα παιδιά που καταναλώνουν αυγά 3 με 4 φορές την εβδομάδα έχουν λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με το ύψος.

Ένας ακόμη λόγος για να εντάξετε τα αυγά στη διατροφή του παιδιού σας είναι ότι φαίνεται πως βοηθά και στον έλεγχο του βάρους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε παιδιά στον Ισημερινό, ηλικίας από 6 εώς ενός έτους.

Για 6 μήνες χώρισαν τα παιδιά σε αυτά που κατανάλωναν αυγά και σε αυτά που έλειπε το αυγό από τη διατροφή τους.

Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

τα παιδιά με την καθημερινή κατανάλωση αυγών κατέγραψαν 47% μικρότερο κίνδυνο καθυστερημένης ανάπτυξης, η οποία εν μέρει οφείλεται στην κακή διατροφή

κατά 74% λιγότερες πιθανότητες να είναι λιποβαρή.

«Τα ευρήματα για τη μεγάλη αποτελεσματικότητα αυτής της παρέμβασης δεν μας εξέπληξαν» σχολίασαν οι ερευνητές, ενημερώνοντας ότι η μελέτη διενεργήθηκε με μεγάλη προσοχή και παρακολούθηση για τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις στα αυγά, χωρίς εντέλει να αναφέρεται κάποιο περιστατικό με την ανεπιθύμητη ενέργεια. Τα αυγά, σύμφωνα με τους ίδιους, αποτελούν μια ασφαλή και σημαντική διατροφική πηγή για τα παιδιά.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.