Γιατί τα ενεργειακά ποτά θα μπορούσαν να είναι το μυστικό για τη μακροζωία;

0
0

Οι ειδικοί λένε ότι η χημική ουσία – η οποία εμφανίζεται φυσικά στο σώμα και βρίσκεται συχνά σε τροφές με πρωτεΐνες όπως τα ψάρια ή το κρέας – θα μπορούσε να είναι ένα “ελιξίριο ζωής” και ουσιαστικά να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο.

Τα ποτά περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται ταυρίνη, ένα φυσικό αμινοξύ που οι επιστήμονες έχουν δοκιμάσει σε ποντίκια και σκουλήκια και έχουν βρει ότι αυξάνει τη διάρκεια ζωής τους.

Κατά τη διάρκεια της ερευνητικής δοκιμής, διαπίστωσαν ότι η διάρκεια ζωής των ποντικιών που τρέφονταν με ταυρίνη αυξήθηκε κατά 10 έως 12 τοις εκατό, ενώ το προσδόκιμο ζωής σε περιπτώσεις αυξήθηκε κατά 18 έως 25 τοις εκατό.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Science και αναφέρει: «Η αφθονία της ταυρίνης μειώνεται κατά τη διάρκεια της γήρανσης. Η αντιστροφή αυτής της μείωσης μέσω της συμπληρωματικής χορήγησης ταυρίνης αυξάνει τη διάρκεια της ζωής. Αυτό προσδιορίζει την ανεπάρκεια ταυρίνης ως παράγοντα γήρανσης σε αυτά τα είδη. Η αντιστροφή της ανεπάρκειας ταυρίνης κατά τη γήρανση μπορεί να αποτελέσει μια πολλά υποσχόμενη στρατηγική κατά της γήρανσης.

Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν συμβουλεύουν κανέναν να αλλάξει την πρόσληψη ταυρίνης, καθώς η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και τα ενεργειακά ποτά έχουν και άλλα συστατικά που μπορεί να μην είναι τόσο θετικά.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.