Δήμος Ρήγα Φεραίου: Κατά πλειοψηφία η έγκριση φωτοβολταϊκών

0
541

Κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) ισχύος 174,9995 MW στην περιοχή «Δασόλοφος». Τη Μελέτη προώθησε στο ΔΣ για τη λήψη απόφασης η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Εισηγούμενος το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Μπατζιάκας ανέφερε ότι «ως δήμος είμαστε θετικοί στη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, μια και είναι ήπιας μορφής παρέμβαση.

Όσον αφορά στα δασικά τμήματα των φωτοβολταϊκών πάρκων η αρμοδιότητα είναι του δασαρχείου και εμείς ως δήμος εναρμονιζόμαστε με τις αποφάσεις του.

Για το περιβαλλοντικό κομμάτι συμφωνούμε με τις αποφάσεις της Περιφέρειας, θεωρούμε δεδομένο ότι μετά τη λήξη της κάθε σύμβασης η γη θα επανέλθει στην πρότερη κατάσταση, μετά από σχετική πλήρη αποκατάσταση των εκτάσεων. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή και βαρύτητα δίνουμε στο ζήτημα της καταρροής των υδάτινων όγκων που θα προκύψουν από τις επενδύσεις αυτές, με την εκτέλεση από τις εταιρείες των απαραίτητων εγγειοβελτιωτικών έργων».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χαράλαμπος Πάσχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπατζιάκας Αθανάσιος, Παπατόλιας Απόστολος, Μπαρτζιάλης Μαργαρίτης, Μωραΐτης Χρήστος, Πανομμάτης Κωνσταντίνος, Σεσκλιώτης Θεοχάρης, Κουβάτας Αθανάσιος, Κουσκουρίδας Μιχαήλ και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Απόστολος Παπαϊωάννου δεν ενέκριναν την εισήγηση.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.