Ανακαίνιση & Επισκευές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ρήγα Φεραίου

0
13

rizomilos-paidikos-statmosΣ΄ ένα εντελώς ανακαινισμένο περιβάλλον θα φιλοξενηθούν οι λιλιπούτειοι των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας.
Πριν ένα μήνα ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης των κτιρίων που στεγάζονται οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ρήγα Φεραίου και ολοκληρώθηκαν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμος μας και το Δημοτικό Νομικό Πρόσωπο παρά τις τραγικές οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει συγκρότησε άμεσα εξειδικευμένα συνεργεία προκειμένου να προβούν στη συντήρηση των Παιδικών Σταθμών Βελεστίνου & Ριζομύλου.

Όπως είναι γνωστό στο Δήμο μας λειτουργούν δύο Παιδικοί Σταθμοί ένας στο Βελεστίνο και ένας στο Ριζόμυλο, δυναμικότητας 60 και 50 νηπίων, αντίστοιχα. Για αρκετά χρόνια δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση στις κτιριακές εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα, ιδιαίτερα ο Παιδικός Σταθμός του Ριζομύλου έχρηζε άμεσης ανάγκης συντήρησης.

Συγκεκριμένα στο κτίριο του Παιδικού Σταθμού Ριζομύλου πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι εργασίες:
● Κατασκευή κουζίνας εξ ολοκλήρου (ντουλάπια, υδραυλικά, πάγκοι, νεροχύτες, πλακάκια).
● Ελαιοχρωματισμοί εσωτερικού & εξωτερικού χώρου.
● Συντήρηση τουαλετών.
● Ελαιοχρωματισμός όλου του ξύλινου εξοπλισμού (βιβλιοθήκες, καρεκλάκια, τραπέζια, πόρτες, παγκάκια).
● Τοποθέτηση νέας μοκέτας (είχε να αλλαχθεί τουλάχιστον 10 χρόνια).
● Τοποθέτηση κουρτινών
● Καθαρισμός – διαμόρφωση και σπορά γκαζόν στον προαύλιο χώρο.
● Πλήρης καταγραφή – απογραφή και απομάκρυνση διαφόρων υλικών επικίνδυνα για τα παιδιά.
● Τοποθέτηση πινακίδας σήμανσης αναφοράς κτιρίου.
● Απεντόμωση και απολύμανση σε εσωτερικούς & εξωτερικούς χώρους, από εξειδικευμένο συνεργείο.
● Συντήρηση κλιματιστικών και πλυντηρίου πιάτων (το οποίο επί χρόνια δεν λειτουργούσε αλλά κανένας δεν είχε ενδιαφερθεί).

Στον Παιδικό Σταθμό Βελεστίνου οι συντηρήσεις περιορίστηκαν στον ελαιοχρωματισμό οροφών, μόνωση ταράτσας, καθαρισμός και απομάκρυνση άχρηστων αντικειμένων. Απολύμανση και απεντόμωση έγινε εξ ολοκλήρου σ΄ όλο τον χώρο, καθώς και συντηρήσεις κλιματιστικών και ηλεκτρικών συσκευών, οι οποίες ήταν εγκαταλελειμμένες για χρόνια στο υπόγειο του παιδικού σταθμού, χωρίς καν να γνωρίζουμε την ύπαρξή τους.

Στο άμεσο μέλλον θα γίνουν προσπάθειες για αλλαγή κουφωμάτων, για τον ελαιοχρωματισμό εξωτερικά του κτιρίου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Στόχος μας το ερχόμενο καλοκαίρι να υλοποιήσουμε τις προβλέψεις μας.
Σημαντική αναφορά επίσης είναι η πρόσληψη Παιδιάτρου στους δύο παιδικούς σταθμούς, η οποία θα εξασφαλίσει με την παρουσία της και το έργο της την υγεία των νηπίων.

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Βάσω Παπανικολάου- Χατζοπούλου δήλωσε ότι «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα για τη βοήθειά του, τους Προέδρους της δημοτικής κοινότητας Βελεστίνου κ. Γεώργιο Παπατόλια και της τοπικής κοινότητας Ριζομύλου κ. Γεώργιο Ιβανούδη, καθώς και το προσωπικό που εργάστηκε εντατικά προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες μέσα σ΄ έναν μήνα. Ευχαριστώ επίσης και τους γονείς που έδειξαν κατανόηση τις πρώτες ημέρες λειτουργίας των δύο παιδικών σταθμών.»

rizomilos-paidikos-statmos

rizomilos-paidikos-statmos1

rizomilos-paidikos-statmos2

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.