Ζέττα Μακρή: «Αναδεικνύουμε τον ρόλο και τις δράσεις των ΕΠΑΛ με αφορμή την εθελοντική αιμοδοσία στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας»

0
5

Ένα σχολείο που έχει δημιουργήσει την δική του παράδοση στην εθελοντική αιμοδοσία,

επισκέφτηκε η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, το απόγευμα της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου.

Το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Βόλου, στο σχολικό συγκρότημα Φυτόκου, υποδέχτηκε τους εθελοντές αιμοδότες, που έσπευσαν να στηρίξουν την αιμοδοσία και την πρωτοβουλία μαθητών και καθηγητών, διατηρώντας ζωντανό το παράδειγμά προσφοράς και αλληλεγγύης συγκεντρώνοντας αίμα για τους συνανθρώπους μας σε ανάγκη, με την υποστήριξη του Δημόσιου ΙΕΚ Βόλου.

Την κ. Μακρή καλωσόρισε η διεύθυνση του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, καθηγητές, μαθήτριες και μαθητές, γονείς, εθελοντές αιμοδότες, καθώς και η διοίκηση και οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Βόλου, που περίμεναν στην κινητή μονάδα αιμοδοσίας, για να προσθέσουν τις δικές τους πολύτιμες μονάδες στην Τράπεζα Αίματος του σχολείου.
Μια συνήθεια ετών που επαναλαμβάνεται και ανανεώνεται μέσα από τις σταθερές αλλά και τις καινούργιες, κάθε φορά, συμμετοχές ανθρώπων που γίνονται μέλη της μεγάλης οικογένειας των εθελοντών Αιμοδοτών.
Μια κοινωνική δράση ευαισθητοποίησης, που φέτος, για πρώτη φορά, ενισχύθηκε με την παράλληλη δράση εθελοντών δωρητών μυελού των οστών διευρύνοντας το πεδίο προσφοράς και αλτρουισμού.

Η Υφυπουργός Παιδείας επιβράβευσε την πρωτοβουλία που έχει εδραιωθεί στις συνειδήσεις των κατοίκων της Νέας Ιωνίας ως μια συνάντηση με το ίδιο το αγαθό της ζωής και της υγείας. Τόνισε, δε, την αξία αυτής της δράσης που πολλαπλασιάζεται και μεγεθύνεται, καθώς ξεκινά από μαθήτριες και μαθητές ΕΠΑΛ, στην πλειοψηφία τους ενήλικες, εργαζόμενους ή ανέργους, οι οποίοι στηρίζουν την κοινωνική συνοχή, προωθούν τις αξίες της κοινωνίας των πολιτών και μεταλαμπαδεύουν το μήνυμα ότι η εκπαίδευση, σε κάθε ηλικία, δίνει το βήμα για τις ουσιαστικές αλλαγές και κατακτήσεις που αξίζουν οι νέοι, η κοινωνία, το μέλλον.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.