Ζ. Μακρή:«Ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στον Αλμυρό, Εργαστηριακού Κέντρου στην Αργαλαστή, προσθήκες τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ Αλμυρού, Βελεστίνου, Αγριάς, Αργαλαστής, Σκοπέλουκαι Σκιάθου»

0
0

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή ανακοινώνει την ίδρυση σχολικών μονάδων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), καθώς και την προσθήκη τομέων και ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ στην Μαγνησία μετά τις θετικές εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια της συστηματικής και ενδελεχούς συνεργασίας της κ. Μακρή με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΙΘ από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ως προς τις ιδρύσεις, συστήνεται Εσπερινό ΕΠΑΛ στον Αλμυρό με τομείς:Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Διοίκησης και Οικονομίας,  Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού,  Μηχανολογίας,  Πληροφορικής,  Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας. Επίσης, συστήνεται το 4ο Εργαστηριακό Κέντρο Μαγνησίας, το οποίο θα έχει έδρα το ΕΠΑΛ Αργαλαστής, με εργαστηριακές δομές στους Δήμους Ν. Πηλίου, Σκιάθου και Σκοπέλου.

Όσον αφορά στις προσθήκες τομέων στα υφιστάμενα ΕΠΑΛ, αυτές αφορούν τον τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αγριάς και στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Σκοπέλου, καθώς και τον τομέα Πληροφορικής στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αργαλαστής.

Επιπλέον, σχετικά με τις προσθήκες ειδικοτήτων στα υφιστάμενα ΕΠΑΛ, συστήνονται οι ακόλουθες:

  • Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών” του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Βελεστίνου,
  • Κομμωτική Τέχνη” του τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αλμυρού Βόλου,
  • μία ειδικότητα του τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Σκιάθου και
  • “Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού”του τομέα Ναυτιλιακών στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αργαλαστής.

Η Υφυπουργός κ. Μακρή δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη και, ιδιαιτέρως, περήφανη που οι συστηματικές ενέργειες στις οποίες προχώρησα όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς επίσης και η στενή και αδιάλειπτη συνεργασία μου με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, φέρνουν σήμερα το καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο μας και, ειδικότερα, για την  εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας. Υλοποιούμε, με συνέπεια, το όραμά μας για αναβάθμιση όλων των εκπαιδευτικών δομών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς και τον εμπλουτισμό τους με νέα προγράμματα, κατευθύνσεις και προοπτικές για τους νέους μας. Από το 2019, ως Βουλευτής Μαγνησίας, αλλά και από το 2021, ως Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, υποστήριξα με θέρμη και εργάστηκα μεθοδικά για τα αιτήματα που αφορούν στην επαγγελματική εκπαίδευση στη Μαγνησία. Σήμερα, οι προσπάθειες αυτές ολοκληρώνονται με τις πιο ευοίωνες προοπτικές για τα ΕΠΑΛ της περιοχής μας, πάντοτε με γνώμονα την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στα παιδιά μας.»

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.