Ζ. Μακρή: «Υπεγράφη η εγκύκλιος για την επέκταση του ωραρίου καλαρίσματος και ανέλκυσης διχτυών των αλιέων της Αλοννήσου»

0
2

Συνεπής στην από 3-04-2023 δέσμευσή του προς την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποψήφια βουλευτή Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Αμυράς, ο οποίος και την ενημέρωσε ότι υπεγράφη η κοινή εγκύκλιος του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  για την επέκταση του ωραρίου καλαρίσματος και ανέλκυσης διχτυών των αλιέων της Αλοννήσου.

Ειδικότερα, με την συγκεκριμένη εγκύκλιο δίδεται αίσιο τέλος στο ζήτημα, που απασχολεί, εντόνως, τους επαγγελματίες παράκτιους αλιείς, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παρακείμενα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και αφορά στην επέκταση του ωραρίου καλαρίσματος και ανέλκυσης των διχτυών πέραν της ισχύουσας νομοθεσίας, δηλαδή να ξεκινάει το καλάρισμα τρεις  ώρες πριν την δύση του ηλίου και η ανέλκυση να τελειώνει τρεις ώρες μετά την ανατολή του ηλίου. Για το εύλογο του αιτήματος αυτού, είχε ενημερωθεί η κ. Μακρή από τα μέλη του αλιευτικού συλλόγου Αλοννήσου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο νησί την Παρασκευή 31 Μαρτίου, η οποία και έσπευσε, αμέσως, να γνωστοποιήσει το πρόβλημα στον κ. Αμυρά, στις 3 Απριλίου 2023, λαμβάνοντας την διαβεβαίωση για την αίσια έκβασή του.

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αφού ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Αμυρά για τις τάχιστες ενέργειες των υπηρεσιών του Υπουργείου του, ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους για την εξέλιξη αυτή και δήλωσε ότι: «Τόσο η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσο και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων., αντιλαμβανόμενες, πλήρως, το δίκαιο αίτημα των αλιέων της Αλοννήσου, που απορρέει από τις καιρικές συνθήκες της περιοχής, από την μεγάλη έκταση του πάρκου αλλά και από τον βαθμό δυσκολίας χειρισμού των διχτυών, προχώρησαν, τάχιστα, στη διευθέτηση του ζητήματος για την διευκόλυνση του ήδη εξαιρετικά δύσκολου επαγγέλματος του παράκτιου αλιέως,  το οποίο τείνει προς εξαφάνιση. Τέτοιου είδους πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν ως γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυση των εργασιακών συνθηκών των επαγγελματικών ομάδων, καταδεικνύουν τόσο την μέριμνα της πολιτείας όσο και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αναπτυξιακή ενδυνάμωση του συγκεκριμένου κλάδου».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.