Ζ. Μακρή: «Χορηγία από την ΔΕΗ Α.Ε. ενός πυροσβεστικού οχήματος στον Δήμο Ζαγοράς»

0
0

Τις θερμές ευχαριστίες της εκφράζει η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Γ. Στάσση, που, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της, χορηγεί πυροσβεστικό όχημα στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για την κάλυψη των αναγκών του.

Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή, τον περασμένο Μάρτιο του 2023 και μετά από υπόδειξη του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτη για την εξαιρετικά μεγάλη αναγκαιότητα της απόκτησης ενός πυροσβεστικού οχήματος για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, διερεύνησε την εναλλακτική της χορηγίας και απευθύνθηκε, μεταξύ άλλων, και στον   Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Γ. Στάσση για την αξιολόγηση από μέρους της ΔΕΗ Α.Ε. της δυνατότητας της προμήθειάς του. Πράγματι, ο κ. Στάσσης, αφού αρχικά ήταν θετικός στο άκουσμα του αιτήματος, ζήτησε επαρκώς αιτιολογημένη τεκμηρίωση από την δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες του να εξετάσουν και να αξιολογήσουν, ενδελεχώς, την αναγκαιότητα. Ο Δήμαρχος κ. Π. Κουτσάφτης ανταποκρίθηκε, αμέσως, και στοιχειοθετημένα στην απαίτηση αυτή τονίζοντας, ιδιαίτερα,το ορεινό γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής, το οποίο και εντείνεται από την ύπαρξη εκτενούς δασικής περιοχής σε συνάρτηση με τις αγροτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε δύσβατες περιοχές και εκτάσεις με μεγάλο υψόμετρο. Όπως επίσης, ανέδειξε και τα προβλήματα που προκύπτουν τόσο από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, κατά την χειμερινή περίοδο, όπως πλημμυρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις και χιονοπτώσεις όσο και από την έξαρση πυρκαγιών λόγω καύσης υπολειμμάτων από την εκτέλεση αγροτικών εργασιών κατά την περίοδο της άνοιξης. Ενώ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχει εξαιρετικά μεγάλος αριθμός επισκεπτών, ο οποίος προστίθεται  στον, ήδη, μεγάλο αριθμό μόνιμων κατοίκων του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου λαμβάνοντας υπόψη τα εννέα δημοφιλή, ως τουριστικοί προορισμοί, χωριά και τους παραθαλάσσιους οικισμούς τους.

 

Σε συνέχεια των παραπάνω, η ΔΕΗ Α.Ε. ανταποκρίθηκε, τάχιστα, στο από κοινού αίτημα της κ. Μακρή και του κ. Κουτσάφτη και αμέσως προχώρησε στην προμήθεια ενός πυροσβεστικού οχήματος. Μετά από την εξέλιξη αυτή, η κ. Μακρή, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω, θερμά, τον Διευθύνοντα Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Γιώργο Στάσση και το επιτελείο του για την εξαιρετικά σημαντική χορηγία της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής της ευθύνης να προσφέρει ένα πυροσβεστικό όχημα που θα καλύψει τις ανάγκες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Καθώς το αίσθημα ασφάλειας τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της περιοχής αποτελεί πρωτεύοντα στόχο, ηπρομήθεια του πυροσβεστικού οχήματος θα συνεισφέρει ολιστικά στην αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων στην περιοχήκαθώς τα τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την παρουσία πυροσβεστικού κλιμακίου στην περιοχή, την στέγασή του σε κατάλληλο διαμορφωμένο χώρο προκειμένου η λειτουργία του να είναι εύρυθμη και απρόσκοπτη και στην υλοποίησηπρογράμματος εκπαίδευσης δέκα εθελοντών πυροσβεστών από κάθε δημοτική κοινότητα, γεγονός που συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του Κλιμακίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.