Υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο για το βαμβάκι;

  ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

  0
  11

  Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βαμβακοπαραγωγοί της χώρας κατέθεσε η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη

  μαζί με πέντε ακόμα συναδέλφους της από το Κίνημα Αλλαγής.

  Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, το πρόβλημα προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, από την στιγμή που η βαμβακοπαραγωγή αντιπροσωπεύει πάνω από το 8% του συνόλου της γεωργικής παραγωγής, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία, στη Θράκη, αλλά και γενικότερα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Αγροτικοί συνεταιρισμοί και Ομοσπονδίες παραγωγών βαμβακιού κάνουν λόγο για τιμές που δεν καλύπτουν καν το κόστος παραγωγής – είναι 20% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι – ενώ, επισημαίνουν, ότι ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η απώλεια εισοδήματος, καθώς εμφανίζονται πολύ περισσότερα καλλιεργούμενα στρέμματα βαμβακιού, με συνέπεια να μειωθεί ακόμα περισσότερο η συνδεδεμένη ενίσχυση.

  Με την ερώτησή τους οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αν θα μετέχουν στο διεθνές συνέδριο που πραγματοποιείται στη Γενεύη με πρωτοβουλία τεσσάρων βαμβακοπαραγωγών χωρών του ΟΗΕ και του ΠΟΕ, ποια είναι η εθνική στρατηγική και με ποιο κυβερνητικό σχέδιο για την παραγωγή και το εμπόριο θα πολιτευτεί, ώστε να ενισχυθεί η πολύ σημαντική αυτή πλουτοπαραγωγική πηγή για την οικονομία και τους παραγωγούς και αν προτίθεται να εξετάσει το θέμα της τιμολόγησης του βαμβακιού, ώστε να διασφαλιστεί το εισόδημα και να δικαιωθεί ο μόχθος των παραγωγών.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.