Ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή η 15η Γιορτή Χαλβά στα Φάρσαλα

  0
  27

  Ο Δήμος Φαρσάλων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΠΚΑ ΔΦ), διοργανώνουν στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2022 με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Π.Ε. Λάρισας), του Επιμελητηρίου Λάρισας και τη συμμετοχή του Συλλόγου Χαλβαδοποιών–Ζαχαροπλαστών την 15η ΓΙΟΡΤΗ ΧΑΛΒΑ στα Φάρσαλα.

  Για 8η χρονιά στα πλαίσια της 15ης Γιορτής Χαλβά θα λειτουργήσει Έκθεση Τοπικών Προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς σε περίπτερα που θα διατεθούν από τον Δήμο.

  Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή του φημισμένου Χαλβά Φαρσάλων, η διατήρηση και η διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η παρουσίαση και η προώθηση προϊόντων τοπικών παραγωγών και επιχειρήσεων, καθώς και η ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων.

  Ο Σύλλογος Χαλβαδοποιών–Ζαχαροπλαστών θα προσφέρει δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες το προβαλλόμενο προϊόν, ενώ άλλα τοπικά προϊόντα θα προσφερθούν από τους παραγωγούς τους.

  Οι εκδηλώσεις της 15ης Γιορτής Χαλβά θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου με το 19ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Φαρσάλων. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει γνωστά χορωδιακά τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

  Πριν την έναρξη του Χορωδιακού Φεστιβάλ στην Πλατεία Δημαρχείου στις 7 μ.μ. θα καταλήξει η 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Οργάνωση: Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Eπαρχίας Φαρσάλων).

  Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου κορυφαία ημέρα των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Ώρα 20:00 Προσέλευση επισήμων
  • Ώρα 20:15 Ξενάγηση επισήμων στα περίπτερα
  • Ώρα 20:45 Χαιρετισμοί Επισήμων
  • Ώρα 21:30 : Συναυλία με τους Νίκο Κουρκούλη, Κέλλυ Κελεκίδου, και Γιώργο Παπαδόπουλο

  Οι τρεις δημοφιλείς καλλιτέχνες, με πολυμελή ζωντανή ορχήστρα υπόσχονται να μας χαρίσουν ένα ανεπανάληπτο πρόγραμμα σε μια μοναδική βραδιά γεμάτη εκπλήξεις και τραγούδια που αγαπάμε, όπως «Τόσα Δειλινά», «Μέρα με τη μέρα», «Γλύκα Γλύκα», «Μα το Θεό», «Δεν το αντέχω», «Όλα στο κόκκινο» και τόσες άλλες επιτυχίες .

  Τρεις καλλιτέχνες, τρεις φωνές σμίγουν προκειμένου να πλημμυρίσει η βραδιά από νότες και να ζήσουμε τον παλμό της διασκέδασης που τόσο επιθυμούμε.

  Οι εκδηλώσεις της 15ης Γιορτής Χαλβά θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου με το 12ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (ώρα έναρξης 7 μ.μ.) εκδήλωση κατά την οποία στην Πλατεία Δημαρχείου θα εμφανιστούν χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων του Δήμου Φαρσάλων

  • Σύλλογος Ηπειρωτών Φαρσάλων & Περιχώρων
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλικίου–Ασπροποτάμου
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Ντόπιων Επαρχίας Φαρσάλων “Ο Ενιπέας”
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων «Τα Τζουμέρκα»
  • Χορευτικό Τμήμα ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων

  καθώς και το φιλοξενούμενο χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας. Τα χορευτικά θα τα πλαισιώνει παραδοσιακή ορχήστρα.

  • Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργούν:

  α) εργαστήριο παρασκευής Χαλβά Φαρσάλων,

  β) περίπτερο όπου θα προσφέρεται το φημισμένο προϊόν,

  γ) περίπτερο πώλησης του παραδοσιακού προϊόντος,

  δ) περίπτερα τοπικών παραγωγών και

  ε) περίπτερα συλλόγων και φορέων

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.