Ξεκινά και πάλι η διαδικασία των εγγραφών και μετεγγραφών στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου

0
7

Το ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου ενημερώνει όσους μαθητές/τριες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη του σχολείου για το σχολικό έτος 2017-2018 και δεν μπόρεσαν την περίοδο του Ιουνίου, ότι μπορούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη του σχολείου για το σχολικό έτος 2017-2018, υποβάλλοντας «Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ.», από τη 1η Σεπτεμβρίου έως την 11η Σεπτεμβρίου 2017.

Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης καταθέτουν οι κηδεμόνες τους ενώ για την είσοδο στην εφαρμογή e-epal (https://e-epal.minedu.gov.gr) είναι απαραίτητοι οι κωδικοί taxis (username και password) του μαθητή, εφόσον είναι ενήλικος ή του κηδεμόνα του.

Την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης μπορούν να κάνουν οι μαθητές ή οι κηδεμόνες τους από το σπίτι τους και στη συνέχεια να προσέλθουν στο σχολείο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής, ωστόσο, με σκοπό να διευκολύνουμε τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών να ανταποκριθούν στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση, τους καλούμε να προσέλθουν στο σχολείο όπου θα μπορέσουν να συμπληρώσουν την Ηλεκτρονική Δήλωση προτίμησης με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών.

Την ίδια περίοδο θα υπάρξει και η δυνατότητα διόρθωσης – ανάκλησης της ηλεκτρονικής δήλωσης που υποβλήθηκε κατά την περίοδο των εγγραφών του Ιουνίου.

Το άτομο που θα πραγματοποιήσει την εγγραφή, επανεγγραφή ή μετεγγραφή μαθητή, δηλαδή ο ίδιος ο μαθητής εφόσον είναι ενήλικος ή ο κηδεμόνας του, θα πρέπει να έχει μαζί του:
1) τους κωδικούς taxis (username και password)
2) μια ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) στην οποία να έχει πρόσβαση,
3) την αστυνομική του ταυτότητα.
4) Αντίγραφο απολυτηρίου ή πτυχίου (εφόσον επιθυμεί να εγγραφεί στην Β΄ τάξη ΕΠΑ.Λ. μόνο για απόκτηση πτυχίου)

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στο ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου λειτουργούν, για το σχολικό έτος 2017-18, οι εξής τομείς και ειδικότητες:

Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, με ειδικότητα:
a. Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής

Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας, με ειδικότητες:
a. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
b. Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων

Τομέας Πληροφορικής, με ειδικότητα:
a. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Να τονίσουμε ότι στην Β’ τάξη του ΕΠΑ.Λ. μπορούν να εγγράφονται απόφοιτοι, κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας ή απόκτηση πτυχίου διαφορετικής ειδικότητας αντίστοιχα. Στους μαθητές παρέχεται αναβολή στράτευσης για την διάρκεια της φοίτησης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν επιπλέον πληροφορίες και να ενημερώνονται σχετικά με τις παρεχόμενες ειδικότητες, επισκεπτόμενοι το σχολείο, στη διεύθυνση Συντρόφων Ρήγα Φεραίου (Τέρμα) στο Βελεστίνο ή στο τηλέφωνο 2425023235.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.