Βράβευση του πρώην κοινοτάρχη του Αγίου Γεωργίου, κου Γεωργίου Χρ. Δελημήτρου

0
7

nasikas-vravefsi-delimitrosΤην Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο τίμησαν τον πρώην κοινοτάρχη κο Γεώργιο Χρ. Δελημήτρο, για τη σημαντική προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος παρήγαγε τεράστιο έργο σε μια μικρή κοινωνία, αξιοποιώντας όλους τους πόρους και χωρίς να ικανοποιήσει προσωπικά ή κομματικά συμφέροντα.

Ο Κοινοτάρχης άρχισε την ενασχόλησή του με τα κοινά στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 και ανέλαβε τα ηνία της πρώην Κοινότητας Αγίου Γεωργίου Φερών στις δημοτικές εκλογές του 1986. Επανεκλέγεται άλλες δύο φορές το 1990 & 1994 και παραμένει Πρόεδρος έως το 1998 που θεσπίστηκε ο Νόμος «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ» για τις καταργήσεις των Κοινοτήτων και τις συνενώσεις σε μεγάλους Δήμους.

Τα δώδεκα αυτά χρόνια ο Άγιος Γεώργιος χάρη στις ενέργειες του προαναφερθέντος Κοινοτάρχη, αναμορφώνεται κυριολεκτικά και αλλάζει.

Ειδικά με τις παρεμβάσεις και τα έργα που έγιναν για τη διαμόρφωση του αστικού περιβάλλοντος, ο Άγιος Γεώργιος δεν θυμίζει με τίποτα το χωριό του παρελθόντος. Άλλαξε εντελώς όψη και έγινε ένα σύγχρονο καταπράσινο χωριό με πάρκα, πλατείες, δρόμους, και ομορφιές που αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες. Με τα έργα που έγιναν η τοπική κοινότητα καταφέρνει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής και να ατενίζει το μέλλον με σιγουριά και αισιοδοξία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε συγκεκριμένα έργα της θητείας του:

 • Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Αγ. Γεωργίου
 • Δημιουργία σιντριβανιού στην κεντρική πλατεία
 • Δημιουργία πανέμορφου πάρκου στη παλιά σουβάλα
 • Δημιουργία παιδικής χαράς στο παλιό αντλιοστάσιο
 • Δημιουργία δεύτερης παιδικής χαράς και σιντριβανιού στη κάτω πλατεία
 • Διαμόρφωση χώρου παρκαρίσματος έξω από την εκκλησία
 • Δενδροφύτευση σε πολλές θέσεις του οικισμού
 • Διαπλάτυνση, ασφαλτόστρωση και τοποθέτηση ρείθρων και φωτισμού σε όλο το μήκος του κεντρικού δρόμου που συνδέει το χωριό με την ΠΕΟ Βόλου-Λάρισας.
 • Διαμόρφωση και εξωραϊσμός του ρέματος που διασχίζει τον οικισμό.
 • Κατασκευή και ασφαλτόστρωση των περιφερειακών δρόμων για τα βαριά οχήματα.
 • Ανόρυξη τριών νέων γεωτρήσεων για την ύδρευση του οικισμού.
 • Δημιουργία νέου κοινοτικού καταστήματος, παραδοσιακού σχεδίου, που δεσπόζει στο κέντρο της τοπικής κοινότητας, κ.λ.π.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκας, αφού ευχαρίστησε τον πρώην κοινοτάρχη επεσήμανε τα εξής: «Ο Γεώργιος Δελημήτρος αποτελεί λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση και για το σημαντικό έργο που προσέφερε στη τοπική κοινωνία και στο σημερινό Δήμο Ρήγα Φεραίου και ευχήθηκε να υπάρξουν και άλλοι άξιοι συνεχιστές της αξιόλογης αυτής προσπάθειας».

Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος κα Βάσω Κυριαζή.

Δελτίο Τύπου Δήμου Ρήγα Φεραίου

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.