Τρεις έδρες για Νέα Δημοκρατία – Μία για ΣΥΡΙΖΑ – Μία για ΚΚΕ – Δηλώσεις βουλευτών Μαγνησίας

0
2

Ποσοστό 42,44% είχε συγκεντρώσει η Νέα Δημοκρατία στη Μαγνησία με καταμετρημένα τα ψηφοδέλτια στα 358 από τα 364 εκλογικά τμήματα. Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τρεις έδρες στον Νομό και εκλέγει τρεις βουλευτές στη Βουλή, τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, την κ. Ζέττα Μακρή και τον κ. Χρήστο Μπουκώρο.

Σε δήλωσή της στη «Θ» η κ. Zέττα Μακρή ανέφερε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει και επιβραβεύει τη συστηματική πολιτική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τεκμηριωμένο, ειλικρινή και ουσιαστικό πολιτικό λόγο, με την απουσία τοξικότητας και ψεύδους, με πολιτική προίκα την αποτελεσματική τετραετή διακυβέρνηση της χώρας.

«Το αποτέλεσμα μάς γεμίζει χαρά, αλλά μας δημιουργεί μεγάλη ευθύνη να υλοποιήσουμε τα όσα διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη δεσμευτήκαμε ότι αποτελούν τους στόχους της επόμενης τετραετίας. Η επιπλέον δέσμευσή μας είναι η δύναμη που μας έδωσε ο ελληνικός λαός να τη διαχειριστούμε με σύνεση και μέτρο χωρίς αλαζονεία και έπαρση γιατί η δύναμη αυτή πηγάζει από τον ελληνικό λαό και οφείλουμε κάθε στιγμή να αποδεικνύουμε ότι την αξίζουμε» σημείωσε.

Ο κ. Χρήστος Μπουκώρος τόνισε ότι είναι μια νίκη ιστορικών διαστάσεων και εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του σε όλους τους πολίτες της Μαγνησίας και σε όλους τους Έλληνες. «Είναι μια νίκη ιστορικών διαστάσεων και μία νίκη που αυξάνει και τις δικές μας ευθύνες. Με μπροστάρη τον πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη όλοι θα συμβάλουμε στην υλοποίηση όλων όσων εξαγγέλθηκαν για αύξηση μισθών, αναβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας, εκσυγχρονισμό και επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης» δήλωσε. Όπως πρόσθεσε οι προσπάθειες αυτές θα γίνουν σε συνδυασμό με τον εθνικό στόχο για βελτίωση της οικονομίας, συνέχιση της ανάπτυξης, ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας μας και της εθνικής μας άμυνας. «Ο πρωθυπουργός εγγυάται ότι η πορεία προς το μέλλον θα συνεχιστεί απρόσκοπτα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία συγκέντρωσε ποσοστό 17,21% και την έδρα κερδίζει ο κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε ότι είναι αναμφίβολα αρνητικό και πρόσθεσε ότι ήταν μικρή η περίοδος προκειμένου να μπορέσει να διορθώσει ο ΣΥΡΙΖΑ πολλές από τις δομικές του αδυναμίες. «Χαίρομαι, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε τις πιο κύριες από αυτές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλες, τις οποίες θα έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας για να τις αναζητήσουμε, να τις αναλύσουμε και να τις διορθώσουμε. Η ευθύνη είναι συλλογική και επιβάλλεται από την επόμενη ημέρα να ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες αναστοχασμού, βαθιάς συζήτησης και αναζήτησης όλων των αιτιών. Θα πρέπει όλοι μαζί να συναποφασίσουμε ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν προκειμένου να διορθωθούν πολλά από τα κακώς κείμενα. Αυτό έχει να κάνει και με τον πολιτικό προσανατολισμό, τον προγραμματικό προσανατολισμό και το οργανωτικό μας σύστημα».

Ευχαρίστησε τον κόσμο της Μαγνησίας που παρά το γεγονός ότι είχε απογοητευτεί από την προηγούμενη εκλογική μάχη, τίμησε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την ψήφο του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την καθίζησή του παρέμεινε αξιωματική αντιπολίτευση και πιστεύω ότι είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη που μπορεί στην πράξη να εκπροσωπήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κοινωνικά συμφέροντα. Θα συνεχίσει να αποτελεί τον αξιόπιστο εναλλακτικό πόλο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Οι πολίτες δεν είπαν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα ξαναγίνει κυβέρνηση. Παραμένει κόμμα εξουσίας και θα αξιοποιήσει το επόμενο χρονικό διάστημα για να ανακατασκευάσει την κυβερνητική του προοπτική» τόνισε.
Έδρα στη Μαγνησία κέρδισε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος συγκεντρώνοντας ποσοστό 7,9% με την ενσωμάτωση στο 98,35%.
Βουλευτής από το ΚΚΕ στον Νομό εκλέγεται ο κ. Βασίλης Μεταξάς. Σε δηλώσεις του στη «Θ» ευχαρίστησε όλους όσοι ψήφισαν το ΚΚΕ, όσους έκαναν το βήμα και εδραίωσαν μια δυναμική που φαίνεται ότι υπάρχει στον εργατικό λαϊκό κόσμο αντεπίθεσης απέναντι στο αντιλαϊκό πρόγραμμα της κυβέρνησης.

«Το γεγονός ότι το ΚΚΕ όπως είπε προεκλογικά θα καταθέσει τις ψήφους που συγκέντρωσε στην πάλη από την επομένη κιόλας των εκλογών, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και τη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνουμε πράξη και μέσα και έξω από τη Βουλή» σημείωσε.

Όπως τόνισε αυτό είναι η εγγύηση ώστε μέσα στον γενικότερο αρνητικό συσχετισμό να υπάρχει ελπίδα, να σηκώσει κεφάλι ο λαός και να καταφέρουμε και να αντιμετωπίσουμε και όλα αυτά που έρχονται, αλλά και να ανοίξουμε δρόμο προοπτικής για το επόμενο διάστημα.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.