Το Νομικό Πρόσωπο του δήμου Ρήγα Φεραίου αρωγός στην πανδημία

0
36

Σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τα δεδομένα της κοινωνίας, οι Δήμοι κλήθηκαν να στηρίξουν τις τοπικές κοινωνίες λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα.  Στον δήμο Ρήγα Φεραίου, σημαντικό ήταν και είναι το παρόν του Νομικού Προσώπου, που από την πρώτη στιγμή και παρά την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών του και τηρώντας κατά γράμμα την αντίστοιχη υπουργική απόφαση, διέθεσε το προσωπικό του στις υπηρεσίες του δήμου και ενίσχυσε τις κοινωνικές δομές.

Συγκεκριμένα, διατέθηκε προσωπικό στην προετοιμασία γευμάτων και  στη σίτιση του ευάλωτου πληθυσμού του δήμου, στη διοικητική στήριξη, στη συνταγογράφηση, στη διανομή τροφίμων.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ρήγα Φεραίου, κ. Χρήστος Σπαθής δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Κληθήκαμε από την πρώτη στιγμή να αντιμετωπίσουμε μια πρωτοφανή κατάσταση όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για την παγκόσμια κοινότητα και ανταποκριθήκαμε άμεσα στη στήριξη των συνδημοτών και συνανθρώπων μας παρέχοντας μια σειρά από υπηρεσίες σε όλους τους τομείς.  Άλλωστε, είναι το DNA του ελληνικού λαού σε δύσκολες καταστάσεις να συσπειρώνεται προκειμένου να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπήρξε άριστη συνεργασία με τις κοινωνικές δομές του δήμου, όπως το Κέντρο Κοινότητας και το Βοήθεια στο σπίτι, λόγω της αλληλοκατανόησης και αλληλοβοήθειας όλων των εμπλεκομένων στην όλη διαδικασία και θεωρώ πως μπορέσαμε να ανταποκριθούμε σε ικανοποιητικό βαθμό. Παρά την αναστολή λειτουργίας των δομών που ανήκουν στο ΝΠ, εμείς πιστοί στον αρχικό σχεδιασμό και προγραμματισμό μας, συνεχίσαμε να παράγουμε έργο σχετικά με έργα συντήρησης και εξοπλισμού στους παιδικούς σταθμούς. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις δομές, τους υπευθύνους αυτών και τους εργαζομένους για την άψογη συνεργασία που είχαμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε, με γνώμονα πρωτίστως τα αισθήματα προσφοράς και αλληλεγγύης για το κοινό καλό.

Εύχομαι σε όλους υγεία, υπομονή και να βγούμε από την κατάσταση αυτή αλώβητοι και περισσότερο σοφοί».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.