Τη συνδρομή της Interpol ζητεί η Εισαγγελία Βόλου – Συνεχείς οι ηλεκτρονικές απάτες

  0
  5

  Έψαξε σε γνωστή μηχανή αναζήτησης για να βρει την ηλεκτρονική διεύθυνση γνωστής συστημικής τράπεζας,

  προκειμένου να πραγματοποιήσει συναλλαγή εκπρόσωπος εταιρείας με έδρα τον Βόλο, ωστόσο, έκανε το λάθος να εισέλθει σε διεύθυνση με εικονικό περιβάλλον που έμοιαζε αρκετά με αυτό της τράπεζας, βάζοντας τους κωδικούς και χάνοντας τελικά ποσό της τάξης των 13.500 ευρώ…

  Στον άτυχο υπάλληλο με το που εισήλθε στην ψεύτικη ιστοσελίδα τού ζητήθηκε να γράψει τους κωδικούς εισόδου για το taxis, κάτι που έκανε, ενώ του έβγαλε μήνυμα για αλλαγή του ορίου μεταφοράς χρημάτων, το οποίο και δέχθηκε. Όμως, άμεσα έγινε μεταφορά ποσού της τάξης των 13.500 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό της Γερμανίας, με τον Βολιώτη να αντιλαμβάνεται τελικά ότι έπεσε θύμα απάτης από άγνωστους δράστες.

  Κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και παράλληλα ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και ζητήθηκε η συνδρομή της Ιντερπόλ για να ανοιχθεί ο λογαριασμός στη Γερμανία και να προχωρήσει η ταυτοποίηση των στοιχείων του κατόχου του.

  Σε περίπτωση που βρεθεί ο ένοχος θα του ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα.

  «Άνθρακες» οι επενδύσεις σε αέριο και πετρέλαιο
  Ένα ακόμη περιστατικό απάτης με θύμα αυτή τη φορά Βολιώτισσα η οποία έχασε σχεδόν 4.000 ευρώ για δήθεν επένδυση σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Η γυναίκα δέχθηκε τηλεφώνημα από νούμερο που παρέπεμπε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία.

  Στην άλλη άκρη της γραμμής παρουσιάστηκε άγνωστος που ισχυρίστηκε πως είναι εκπρόσωπος επενδυτικής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο. Πρότεινε στη γυναίκα να επενδύσει 250 ευρώ σε παράγωγα φυσικού αερίου και πετρελαίου, λέγοντας πως είναι εξασφαλισμένα τα μεγάλα κέρδη, εξαιτίας των αυξημένων τιμών τους.

  Η Βολιώτισσα το δέχθηκε και κατέθεσε τα 250 ευρώ, ενώ την επόμενη ημέρα επικοινώνησαν εκ νέου ζητώντας της να στείλει άλλα 1.500 ευρώ σαν εγγύηση, κάτι που έπραξε. Μετά από πέντε ημέρες ημέρες το ίδιο πρόσωπο επικοινώνησε ξανά με τη γυναίκα λέγοντας πως η επένδυση τής έχει αποφέρει μέχρι στιγμής 55.000 ευρώ, ωστόσο, για να πάρει το συγκεκριμένο ποσό θα πρέπει να καταθέσει 2.000 ευρώ για διάφορα έξοδα, ενώ για να γίνουν πειστικότεροι, μετά τη ολοκλήρωση της συναλλαγής της απέστειλαν μέσω Viber ένα χαρτί που έμοιαζε με απόδειξη.

  Φυσικά η Βολιώτισσα δεν είδε ποτέ αυτά τα χρήματα και κατέθεσε μήνυση, με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας να αναλαμβάνει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Διενεργείται προκαταρκτική από την Εισαγγελία, ενώ και σε αυτή την περίπτωση ζητήθηκε η συνδρομή της Ιντερπόλ για να βρεθεί ο κάτοχος του τηλεφωνικού αριθμού, όπως και για να γίνει η ταυτοποίηση των λογαριασμών στους οποίους κατατέθηκαν τα χρήματα. Εάν εντοπιστούν οι δράστες θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κατηγορία της απάτης σε βαθμό πλημμελήματος.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.