Θα μας βρείτε μπροστά σας – Στο πλευρό των κατοίκων Κεραμιδίου – Βένετου ο Δ. Νασίκας

0
39

Σχεδόν τρεις ώρες διήρκησε η διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου με μοναδικό θέμα συζήτησης τη λήψη αποφάσεων για τη διαμάχη που έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα ανάμεσα στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και στην Ιερά Μονή Φλαμουρίου.

Αφορμή αποτέλεσε η πρόθεση της Ιεράς Μονής να δηλώσει στρεμματικές εκτάσεις στο Κτηματολόγιο ως δικές της τις οποίες όμως κάτοικοι του Κεραμιδίου και του Βενέτου,τις διαχειρίζονται καλλιεργητικά πολλά χρόνια και επι της ουσίας ισχυρίζονται ότι τους ανήκουν.

Επί του θέματος τοποθετήθηκαν ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, βουλευτές του νομού, αλλά και εκπρόσωποι των κατοίκων του Κεραμιδίου και του Βενέτου.Στη συζήτηση παρενέβη και ο γέροντας της Μονής Φλαμουρίου ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έως τις 31 Οκτωβρίου, η Ιερά Μονή δεν θα δηλώσει ως δικές της τις εκτάσεις στο κτηματολόγιο, αλλά θα προωθήσει το θέμα στην Ιερά Σύνοδο.Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου ανέφερε ότι απέναντί τους θα βρουν την Δημοτική Αρχή που θα κάνει ό,τι επιτάσσει ο νόμος για τη διασφάλιση της κτηματικής περιουσίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου και των κατοίκων της Κοινότητας Κεραμιδίου και του οικισμού Βενέτου».
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου Χαράλαμπος Πάσχος ανέφερε ότι «η πρότασή μας, που έγινε αποδεκτή, ήταν πως πρέπει να υπερασπιστεί ο Δήμος με κάθε μέσο τα νόμιμα δικαιώματα των κατοίκων του Κεραμιδίου και του Βενέτου και να διασφαλιστούν οι περιουσίες τους, τις οποίες διαχειρίζονται εδώ και τέσσερις γενεές, από τους προγόνους τους».

Τις προηγούμενες ημέρες οι κάτοικοι του Κεραμιδίου και του Βενέτου προχώρησαν σε λαϊκές συνελεύσεις υπό τον φόβο του κινδύνου οι στρεμματικές εκτάσεις που καλλιεργούν εδώ και δεκαετίες και φορολογούνται γι’ αυτές, να δηλωθούν από τη Μονή Φλαμουρίου στο κτηματολόγιο ως δικές της.
Στις δύο λαϊκές συνελεύσεις προέκυψε κοινό ψήφισμα των κατοίκων των δύο χωριών για το θέμα που τους «καίει», οι οποίοι παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου και εκπρόσωποί τους τοποθετήθηκαν επί του θέματος.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.