Τέμπη: Σε αργία και ο επιθεωρητής που τοποθέτησε τον 59χρονο σταθμάρχη στην Λάρισα

0
1

Σε αργία τίθεται από σήμερα με απόφαση του προέδρου του ΟΣΕ και ο επιθεωρητής του οργανισμού μέχρι και να ολοκληρωθεί η έρευνα για την καταλληλότητα του σταθμάρχη που έχει συλληφθεί για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η ενημέρωση από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

«Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας».

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ), με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε πως σε αργία έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος ο 59χρονος σταθμάρχης και ο προϊστάμενός του.

«Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και με ειδικά συνεργεία έχουν ρίξει το βάρος τους στον απεγκλωβισμό των επιβατών και τη συνολική αντιμετώπιση του δυστυχήματος στο πεδίο συνδράμοντας όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Υπό το βάρος τέτοιων συνθηκών και με βάση αυτές τις προτεραιότητες είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στην λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ κάτι το οποία θα συμβεί το επόμενο διάστημα με το μέγιστο σεβασμό στα θύματα του δυστυχήματος.

Ο ΟΣΕ κάνει επιπλέον γνωστό ότι, ο Σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο Προϊστάμενος του έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.