Τα αιτήματα των εργαζομένων και της Διοίκησης του 304 ΠΕΒ στο επίκεντρο της συνάντησης Λιούπη – Στεφανή

0
9

Με επίκεντρο την προώθηση, όπως πρόσφατα είχε δεσμευτεί, των αιτημάτων του Σωματείου Εργαζομένων και της Διοίκησης του 304 Εργοστασίου Βάσης στο Βελεστίνο,

πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιου Λιούπη με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο κ. Λιούπης συζήτησε με τον κ. Στεφανή για τη λειτουργία του 304 ΠΕΒ , την αναγκαιότητα περαιτέρω στελέχωσής του με εξειδικευμένο πολιτικό προσωπικό, αλλά και τη συντήρηση και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του. Ο κ. Στεφανής καταρχήν εξήρε το ρόλο του 304 ΠΕΒ χαρακτηρίζοντάς το κομβικό για την αμυντική λειτουργία της χώρας και ενημέρωσε τον κ. Λιούπη για τις προσπάθειες που γίνονται μέσω προσλήψεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) και μετατάξεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το γενικότερο ζήτημα υποστελέχωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε πολιτικό (τεχνικό και διοικητικό) προσωπικό.

Όσον αφορά στην αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, ο κ. Υφυπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο θα εντάξει στο Πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας του ΕΣΠΑ την αναβάθμιση κτιριακών υποδομών του, όπως Νοσοκομείων, Σχολών και Εργοστασίων.
Ακόμη, ο κ. Λιούπης ενημέρωσε τον κ. Στεφανή για το αίτημα των εν ενεργεία Αξιωματικών των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.) που κατατάχθηκαν τα έτη 1991 και 1992, για νομοθετική ρύθμιση ανάλογη με αυτή που έγινε από την Κυβέρνηση για τους καταταγέντες το 1990, προκειμένου να υπολογιστούν τα έτη υπηρεσίας τους και να συμπεριληφθούν στις επερχόμενες κρίσεις.
Τέλος, ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στο ζήτημα της χωροθέτησης από το Υπουργείο της αναγκαίας έκτασης στο λιμάνι του Βόλου, προκειμένου να αναπτυχθεί Ναύσταθμος για τα αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο στάδιο αυτό, εξετάζονται όλες οι παράμετροι για τη διενέργεια του έργου, αλλά δεν έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα οριστικές αποφάσεις. Ο κ. Στεφανής δεσμεύτηκε πως θα ενημερώσει τον Βουλευτή για τις όποιες εξελίξεις στο θέμα.
Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για τη συνεργασία και δεν παρέλειψε να εξάρει το σθένος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όλων των Σωμάτων στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας, κατά την κρίση τον τελευταίο χρόνο.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.