Συρίγος για στέγαση εκπαιδευτικών: «Να το λύσουν οι δήμοι. Βγάζουν αρκετά χρήματα!» –Τέλος το «κράτος… πατερούλης»

  0
  17

  Το «μπαλάκι» στους δήμους καθώς και την οικονομική ευθύνη, επιχειρεί να «πετάξει» ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, σχετικά με το πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών.

  Ο υφυπουργός με πρωτοφανή κυνισμό, υποστήριξε ότι οι δήμοι βγάζουν αρκετά χρήματα από τον τουρισμό και θα έπρεπε να λύσουν εκείνοι το πρόβλημα, τονίζοντας ότι «το κράτος πατερούλης δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα από την Αθήνα».

  Χρησιμοποιώντας αλαζονικές εκφράσεις ο Άγγελος Συρίγος, κατά την εμφάνισή του σε εκπομπή της ΕΡΤ, υποστήριξε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους δήμους είναι πλούσιοι λόγω τουρισμού (!!!) και θα πρέπει να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματά τους, χωρίς να περιμένουν το «κράτος – πατερούλη».

  Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Μιλάμε για πολύ πλούσιους δήμους που βγάζουν αρκετά χρήματα από τον τουρισμό. Ως εκ τούτου τα προβλήματα αυτά καλό θα είναι να αντιμετωπίζονται από τις τοπικές κοινωνίες. Υπάρχει το παράδειγμα του Δήμου Υδρας που δίνει ένα σχετικό επίδομα. Ας έχουμε κατά νου ότι το κράτος πατερούλης δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα από την Αθήνα».

  Με άλλα λόγια ο υφυπουργός κάλεσε τους δήμοςυ να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού το κράτος …δεν μπορεί να τα λύνει όλα! Φυσικά ο υφυπουργός δεν έβγαλε …τσιμουδιά για τα λεφτά που χρωστάει το κράτος στους δήμους της χώρας!

  Να σημειώσουμε ότι αυτοί την στιγμή υπάρχουν δάσκαλοι σε ορισμένα νησιά που κοιμούνται ακόμα σε κάμπινγκ(!), αφού τους ζητάνε για 15 τ.μ. ακόμα και 500 ευρώ.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.