Στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER 2023-2027 ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

0
1

Συνεδρίασε εκτάκτως χθες δια περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου, που αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER της Προγραμματικής παριόδου 2023-2027 που προτίθεται να υλοποιήσει η ΟΤΔ «Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε.» και προσδιόρισε την περιοχή εφαρμογής σε επίπεδο Δημοτικής/Τοπικής Κοινότητας του Δήμου.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας, ανέφερε ότι σύμφωνα με έγγραφο του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας ΑΕ (Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε) ως Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ), προτίθεται να σχεδιάσει και να υποβάλλει προς έγκριση Σχέδιο Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης μέσω του LEADER με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, στο πλαίσιο της παρέμβασης Π3-77-4.1 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ – Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Η Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων μπορεί να εφαρμοστεί σε αγροτικές περιοχές, οι οποίες πρέπει να είναι συνεκτικές από γεωγραφική, οικονομική και κοινωνική άποψη. Ειδικότερα, οι προτεινόμενες περιοχές εφαρμογής πρέπει να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Ως Περιοχή Παρέμβασης μπορεί να οριστεί το σύνολο των Δημοτικών / Τοπικών Κοινοτήτων των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων με μόνη εξαίρεση τις Δημοτικές Κοινότητες Βόλου και Ν. Ιωνίας (λόγω του πληθυσμιακού περιορισμού), όπως άλλωστε ισχύει και στο πρόγραμμα LEADER/CLLD του ΠΑΑ 2014-2020 στην παρούσα προγραμματική περίοδο.

Κατόπιν τούτων η Αναπτυξιακή Πηλίου ΑΕ ζητά τη συμμετοχή του Δήμου στο αναφερόμενο Σχέδιο Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης μέσω του LEADER με τη Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας που θα υποβάλλει, για λογαριασμό των τοπικών οικονομικών/ κοινωνικών/ πολιτιστικών/ περιβαλλοντικών φορέων – εταίρων της περιοχής και του τοπικού πληθυσμού στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την επιλογή τοπικών προγραμμάτων LEADER.

Η προτεινόμενη περιοχή παρέμβασης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αποτελείται από τις εξής Δημοτικές / Τοπικές Κοινότητες : Βελεστίνου, Καναλίων, Ριζομύλου, Στεφανοβικείου, Κεραμιδίου, Κερασιάς, Αγίου Γεωργίου, Αερινού, Περιβλέπτου, Μικρού Περιβολακίου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.