Σταϊκούρας: Τα ευάλωτα νοικοκυριά θα προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς

0
2

Σε συνέντευξη του, ο Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για τους πλειστηριασμούς, αλλά και για την αναβίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων.

Για το θέμα των πλειστηριασμών μίλησε σήμερα Κυριακή ο Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι τα ευάλωτα νοικοκυριά προστατεύονται για την πρώτη κατοικία. Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, οι πλειστηριασμοί γίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί.

Ανέφερε ακόμα ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ξεκίνησαν το 2017, ενώ σημείωσε ότι δεν πρέπει να καθοδηγούμε τους πολίτες σε εσφαλμένες επιλογές. «Τα θέμα είναι να προστατεύσεις αυτούς που έχουν ανάγκη» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας. Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε το 2017 ότι αυτοί που σταματάνε τους πλειστηριασμούς θα διώκονται και το 2015 δόθηκε η δυνατότητα στους διαχειριστές δανείων να κάνουν τιτλοποιήσεις.

Τι ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας

«Η απόφαση Άρειου Πάγου, απ’ ότι διαβάζω, λέει ότι θα πρέπει να συνεχίσει το ίδιο καθεστώς που ισχύει από το 2015», πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ-1 και έκανε λόγο για πλαίσιο προστασίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά. «Έχουμε στήσει πλέγμα μέτρων ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να βοηθηθούν», ανέφερε και τόνισε ότι «γι’ αυτό κάναμε τον εξωδικαστικό μηχανισμό, προκειμένου να βοηθηθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά».

Ακόμα κάλεσε τις τράπεζες να δουλέψουν περισσότερο τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Όπως είπε αυτή την εβδομάδα έρχεται νομοσχέδιο που θα φέρει βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό και τόνισε ότι όσοι απορρίπτουν τις αιτήσεις θα πρέπει να το αιτιολογούν.

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης των νοικοκυριών ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «έχει δημιουργηθεί ασφαλείς δημοσιονομικός χώρος» και τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το που θα δοθεί αυτή η στήριξη.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.