Σε Πρότυπο θα αναβαθμιστεί το ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου

0
0

Σε Πρότυπο θα αναβαθμιστεί το ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου και προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου

να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), για την ανάληψη από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, των διαδικασιών επίτευξης της απαιτούμενης μελετητικής επάρκειας του έργου. Ο προϋπολογισμός δαπάνης της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 409.000 ευρώ, ενώ το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., θα αναλάβει τη δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου, με χρηματοδότησή του.

Ειδικότερα, σε σχέση με την ίδρυση και λειτουργία του Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου στις εγκαταστάσεις του υφιστάμενου ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου της πόλης και σε εναρμόνιση με τα προαναφερόμενα στην συνοπτική τεχνική περιγραφή του δεύτερου Υποέργου της συγκεκριμένης δράσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίστηκε από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρήγα Φεραίου ως άμεση ανάγκη η αναβάθμιση του ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου σε Πρότυπο ΕΠΑ.Λ.
Σκοπός της προγραμματικής σύμβασης είναι η συνεργασία των δύο συμβαλλόμενων φορέων (Δήμος Ρήγα Φεραίου και Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης [Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.]), προκειμένου ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, μέσω της αρμόδιας τεχνικής του υπηρεσίας, να αναλάβει να εκτελέσει και να διεκπεραιώσει άμεσα, για λογαριασμό του Ιδρύματος, όλες τις διαδικασίες που αφορούν στην εκπόνηση και οριστικοποίηση των απαιτούμενων μελετών αλλά και απόκτησης όλων των σχετικών αδειοδοτήσεων για την επίτευξη της πλήρους ωριμότητας υλοποίησης του έργου με τίτλο «Αναβάθμιση του ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε Πρότυπο ΕΠΑ.Λ.», στο πλαίσιο της ίδρυσης και λειτουργίας του Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑ.Λ. της πόλης.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ως φορέας επίτευξης της μελετητικής επάρκειας του έργου, αναλαμβάνει μεταξύ άλλων να διαθέσει, απασχολήσει και να διευκολύνει κατάλληλα εξειδικευμένο, εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό από το υφιστάμενο δυναμικό του, µε τις απαραίτητες δεξιότητες και τα ανάλογα προσόντα, προκειμένου να επιτευχθεί άμεσα η πλήρης αποτελεσματικότητα και αρτιότητα της διεκπεραίωσης – ολοκλήρωσης του συνόλου των εργασιών που αναλαμβάνει να εκτελέσει για λογαριασμό του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.).

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαϊωάννου, ανέφερε ότι «δεν εγκρίνει τη λήψη της απόφασης, διότι οι εκπαιδευτικοί δεν συμφωνούν με το Νομοσχέδιο».

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γ. Παπαδάμ, επισήμανε ότι «συμφωνεί με τη λήψη της απόφασης, αλλά διαφωνεί με το άρθρο 6 της προγραμματικής σύμβασης, σύμφωνα με το οποίο, τα σχετικά Πνευματικά και συγγενικά Δικαιώματα ρητώς εκχωρούνται αποκλειστικά στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), προτείνοντας τα εν ανωτέρω Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα να είναι και στον Δήμο Ρήγα Φεραίου».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.