Σχολεία: Τέλος εποχής για τους μαυροπίνακες-Με τι θα αντικατασταθούν (απόφαση)

  0
  15

  Παρελθόν θα αποτελούν οι μαυροπίνακες στις σχολικές αίθουσες σε λίγο καιρό, καθώς υπεγράφη απόφαση σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται από το ΥΠΑΙΘ κονδύλι 148 εκ. ευρώ, για την αγορά διαδραστικών πινάκων.

  Με νεότερη απόφαση μάλιστα ορίζονται οι προδιαγραφές των διαδραστικών συστημάτων τεχνολογίας οθόνης αφής που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

  Από τον περασμένο Ιούνιο η υπουργός Παιδείας είχε αποστείλει έγγραφο με την ένδειξη “ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ”, προς όλους τους Διευθυντές Σχολείων. με το οποίο τους ενημέρωνε ότι “οι υπηρεσίες προμηθειών του Υ.ΠΑΙ.Θ συλλέγουν δεδομένα που είναι απαραίτητα για τον σχεδιασμό προμήθειας και εγκατάστασης διαδραστικών συστημάτων σε αίθουσες διδασκαλίας μαθημάτων γενικής παιδείας και σε εργαστήρια των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής στις σχολικές μονάδες της επικράτειας”.

  Στο έγγραφο η υπουργός Παιδείας ξεκαθάριζε πως “για την αναβάθμιση (π.χ. προμήθεια διαδραστικών συστημάτων) του εξοπλισμού των σχολικών μονάδων θα ληφθούν υπόψη μόνο οι αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια, τα στοιχεία των οποίων έχουν θα επικαιροποιηθεί και ορθά συμπληρωθεί στο myschool μέχρι 18 Ιουνίου”.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.