Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Ρήγα Φεραίου: Ξεκινά το «ξήλωμα» του πεζόδρομου

0
7

Κοινή συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσουν αύριο Τρίτη, στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα Δ.Σ., στο δημαρχείο Ρήγα Φεραίου, ο Δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, όπου θα παρουσιάσουν τις δράσεις για την πόλη του Βελεστίνου που συμπεριλαμβάνονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) που υπέβαλε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και του οποίου εγκρίθηκε η πρώτη φάση.

Όπως ήδη ανακοινώθηκε το συνολικό εγκεκριμένο ποσό για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου είναι 3.806.000 € και το 70% αφορά δράσεις αστικών αναπλάσεων και πρασίνου των τοπικών διαμερισμάτων του δήμου και το υπόλοιπο 30% αφορά κυρίως δράσεις ανάδειξης υπηρεσιών τεχνολογίας, πληροφορικής και κοινωνίας και φυσικά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Εκτός των άλλων, μέσα στις δράσεις που θα υλοποιηθούν στο Βελεστίνο, είναι η ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της περιοχής του Βελεστίνου και Ριζομύλου, με την ενίσχυση του αστικού πρασίνου για δημιουργία περισσότερου δημόσιου χώρου.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών θα «ξηλωθεί» ο σημερινός πεζόδρομος του Βελεστίνου -που κατασκευάσθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ΄80- και θα «ξανανοίξει» η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Ρήγα Φεραίου ώστε να δημιουργηθούν κάποιοι άλλοι πεζόδρομοι, περιφερειακά του δημαρχείου. Παράλληλα θα δημιουργηθούν θέσεις παρκινγκ στο μήκος που βρίσκεται σήμερα ο πεζόδρομος και θα γίνει επαναδιευθέτηση του δημόσιου χώρου.

Τα έργα για το «ξήλωμα» του πεζόδρομου στο Βελεστίνο θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τον εορτασμό του Πάσχα, (ώστε τα καταστήματα να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους καθόλη την διάρκεια των εορτών) στο τέλος Απριλίου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΤσίπρας: Προσλήψεις 932 πυροσβεστών -Προανήγγειλε και νέες θέσεις σε άλλους τομείς
Επόμενο άρθροΑΣΕΠ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαραντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.