«Ρουσφέτια εκτός ΑΣΕΠ οι 500 προσλήψεις στην Πυροσβεστική»

  0
  18

  Για ρουσφετολογικές προσλήψεις στο πρότυπο των ειδικών φρουρών της ΕΛΑΣ, ώστε να βάλει από το παράθυρο 500 δικά της παιδιά και στην Πυροσβεστική, εκτός διαδικασιών πανελλαδικών εξετάσεων, εκτός ΑΣΕΠ, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς διαφάνεια, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας επί της ουσίας της κυβέρνηση για «φωτογραφική» προκήρυξη.

  Την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πολιτική των «αρίστων» του κ. Μητσοτάκη, από την ακρίβεια, τους καθημερινούς συνεχιζόμενους θανάτους εκατοντάδων συμπολιτών μας, την ακύρωση κάθε δράσης στήριξης των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει ακάθεκτη, μακριά από τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, τη «μεταρρυθμιστική» πολιτική των ρουσφετιών, των κατ’ εξαίρεση προσλήψεων και των απευθείας αναθέσεων.

  Συνεχίζοντας την τακτική της άθλιας θεσμοθέτησης, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με αντικείμενο τον δήθεν εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέθεσε άσχετη τροπολογία η οποία προβλέπει κατ’ εξαίρεση, ρουσφετολογικές προσλήψεις στο πρότυπο των ειδικών φρουρών της ΕΛΑΣ, ώστε να βάλει από το παράθυρο 500 δικά της παιδιά και στην Πυροσβεστική, εκτός διαδικασιών πανελλαδικών εξετάσεων, εκτός ΑΣΕΠ, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς διαφάνεια.

  Χωρίς σχέδιο, κάτι το οποίο φάνηκε τα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης και μετά την καταστροφή ενάμιση εκατομμυρίου στρεμμάτων το περασμένο καλοκαίρι, συνεχίζουν το βόλεμα των δικών τους παιδιών συστήνοντας “έξι (6) ειδικές μονάδες δασικών επιχειρήσεων”.

  Δεν έχουν καν την ευαισθησία να σκύψουν πάνω στα δίκαια αιτήματα των εξαπατημένων ηρώων δασοπυροσβεστών του καλοκαιριού, τους οποίους η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετώπισε με αύρες και χημικά έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τον περασμένο Νοέμβριο. Ενώ τους είχαν υποσχεθεί την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, τη διασφάλιση του εργασιακού τους πλαισίου, τη διεξαγωγή διαφανούς διαγωνισμού και τη δίκαιη μονιμοποίηση τους, τους έδειραν, τους κορόιδεψαν και τώρα προσλαμβάνουν τα δικά τους παιδιά.

  Η κλιματική αλλαγή, οι φυσικές καταστροφές, οι ανάγκες της κοινωνίας δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν από τον παλαιοκομματισμό των ρουσφετιών του κ. Μητσοτάκη και του επιτελικού του κράτους.

  Δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν από την επικοινωνιακή τακτική της υπουργοποίησης του πρώην Επιτρόπου της Ε.Ε. κ. Στυλιανίδη, που με άρωμα Βρυξελλών θα ικανοποιήσει τα ρουσφέτια του κομματικού στρατού και των βουλευτών της ΝΔ, στην Δυτική Αττική, την Θεσσαλονίκη, Το Ηράκλειο, τη Λαμία, τα Γιάννενα και την Πάτρα όπου και έχει προβλέψει τις ειδικές ρουσφετολογικές μονάδες της Ν.Δ.

  Αυτός ο «ευρωπαϊκός» επιτελικός τρόπος αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών και βελτίωσης της λειτουργίας του πυροσβεστικού σώματος ξεπερνά κάθε φαντασιακή καινοτομία, ακόμη και αυτή των «αρίστων» νεοφιλελεύθερων.

  Ταυτόχρονα ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης σχολιάζοντας τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σημειώνει:

  Επειδή η ώρα της αποχώρησης της, σε αποδρομή, κυβέρνησης Μητσοτάκη, φτάνει υπενθυμίζουμε για να μην ξεχάσουν τις διαχρονικές αρχές τους, όπως αυθεντικά διατυπώθηκαν από τον κ. Γεωργαντά, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

  «Στους 10 που δεν ψήφισαν ΝΔ ενώ είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές, οι 8 ξέρουμε ποιοι είναι. Πρέπει λοιπόν και στα χωριά και στην πόλη αυτούς να τους πλησιάσουμε. Ο ρόλος λοιπόν των τοπικών συμβουλίων, των δημοτικών συμβούλων και των αντιδημάρχων είναι καθοριστικός. Επίσης καθοριστικός θα είναι και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην πίεση ή στην υπενθύμιση σε ανθρώπους που ωφελήθηκαν από τη ΝΔ, σε ανθρώπους που δούλεψαν επί ΝΔ, σε ανθρώπους που πήραν συμβάσεις από τη ΝΔ, εννοώ συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι πήγαν στα stage. Αυτό να τους θυμίσουμε: ότι πρέπει να προσφέρουν κάποια υπηρεσία. Πρέπει να πάνε εκλογικοί αντιπρόσωποι, πρέπει να φέρουν τη μάνα τους και τον πατέρα τους να ψηφίσουν. Ξέρουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί».

  Και επειδή και εμείς ξέρουμε ποιοι είναι,

  Να γνωρίζουν ότι η προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας στο άμεσο μέλλον, δεν θα αφήσει να συνεχιστεί η εξέλιξη της λεηλασίας του κράτους από τους κομματικούς στρατούς της ΝΔ…

  Keep walking, προς την καταστροφή κ. Μητσοτάκη.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.