Πυρετώδεις προετοιμασίες για το 8ο Διεθνές Συνέδριο «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας»

0
1

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 8ο Διεθνές Συνέδριο αφιερωμένο στον Ρήγα Φεραίο με τίτλο «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας», Ιστορία-Αρχαιολογία-Λαογραφία της περιοχής Δήμου Ρήγα Φεραίου, που θα λάβει χώρα στη γενέτειρα του Ρήγα, το Βελεστίνο, κατά το τριήμερο 5-7 Μαΐου 2023.Αξιόλογες επιστημονικές εργασίες αποστέλλονται συνεχώς για να ανακοινωθούν στις εργασίες Συνεδρίου και η τελευταία ημερομηνία για την συμμετοχή, με την αποστολή του τίτλου της εργασίας, είναι η 31 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Καραμπερόπουλο, με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο αριθμός των Συνέδρων που θα παρουσιάσουν σχετικά με την θεματολογία του Συνεδρίου θέματα θα ανέλθουν στους 70. Ορισμένα είναι για τις αρχαίες Φερές, αρκετά για την νεότερη ιστορία της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου και οι περισσότερες για την ζωή και το έργο του επαναστάτη και πατέρα της εθνεγερσίας Ρήγα Βελεστινλή.

Κατά τις εργασίες του 8ου Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και παράλληλη δράση από το Ίδρυμα Ωνάση/Ωνάσειος Βιβλιοθήκη με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού Σχολείου 8-12 ετών με τίτλο «Ζωγραφήγηση: Ταξιδεύοντας με τα σύμβολα και τους μύθους της Χάρτας του Ρήγα» με την συγγραφέα-εικονογράφο Λήδα Βαρβαροὐση.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.