Πρόγραμμα εορτής Παναγίας Καναλιώτισσας

0
21

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη της επετείου των 79 χρόνων από της επιδρομής των βαρβάρων κατακτητών, στην κωμόπολη των Καναλίων και της ευρέσεως της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας, της επονομαζόμενης «Καναλιώτισσας»

Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Καναλίων πανηγυρίζει την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου συμπληρώνοντας 79 χρόνια από την εύρεση της Θαυματουργού και προστάτη των Καναλίων

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/11/2022
7:30 π.μ.  Όρθρος και Θεία Λειτουργία

10:00 π.μ. Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση.  Ομιλία με τίτλο:» Όταν τα αρχεία μιλούν για την μαύρη σελίδα της ιστορίας των Καναλίων» Αγγελική Θάνου, Δρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Συγγραφέας και διαχειρίστρια της διαδικτυακής ομάδας  «Πρωτοβουλία για την ανάδειξη της ιστορίας των Καναλίων Μαγνησίας».

Λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Καναλιώτισσας.

11.30 π.μ.  “Περίπατος ιστορικής μνήμης”. Αφετηρία το Ηρώον. Τεχνικές: Χαρτογράφηση, τραγούδι, storytelling.

Υπεύθυνες: Αγγελική Θάνου, Αρετή Κατσαγεωργίου, Μαρία Κατσαγεωργίου. (απευθύνεται κυρίως στους μεγάλους μαθητές όλων των βαθμίδων και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους).

5:00 μ.μ. Tέλεση ακολουθίας  Εσπερινού και Ιεράς Παράκλησης της Παναγίας της Καναλιώτισσας.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός όλη την ημέρα για προσκύνηση της Θαυματουργής Εικόνος της Παναγίας της Καναλιώτισσας.

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.