Πολιτικό «διαζύγιο» Παπαδάμ – Νασίκα

0
18

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στον δήμο Ρήγα Φεραίου πριν από δύο μέρες επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο το πολιτικό «διαζύγιο» μεταξύ του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Παπαδάμ και του δημάρχου Δημ. Νασίκα.

Στο εξής, όπως όλα δείχνουν, Γιώργος Παπαδάμ και δημοτική αρχή θα διαβαίνουν ξεχωριστούν δρόμους, γεγονός που δρομολογεί πολιτικές εξελίξεις στον συγκεκριμένο δήμο, στον δρόμο για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Γιώργος Παπαδάμ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές εκλέχτηκε πρώτος στον δήμο Ρήγα Φεραίου συγκεντρώνοντας 975 σταυρούς, αριθμός ρεκόρ για την περιοχή. Για δύο χρόνια διατέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, έχοντας την αναγνώριση όλων των παρατάξεων.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας του στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Παπαδάμ «αποχαιρέτησε» ως πρόεδρος του ΔΣ τους συναδέλφους του, με μία ομιλία που περιλάμβανε εμμέσως πλην σαφώς «καρφιά» για τη σημερινή δημοτική αρχή, περιέγραψε όμως σε αδρές γραμμές και τις επόμενες κινήσεις του.

«Θα συνεχίσω καταθέτοντας τη συμφωνία μου ή τη διαφωνία μου»

Ειδικότερα στη δήλωση που ανέγνωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Παπαδάμ αναφέρει:

«Η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί την τελευταία του έτους, αλλά και της θητείας μου. Θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τη συνεργασία που είχαμε στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων και διοργάνωσης των συνεδριάσεων. Να ευχαριστήσω τους αντιδημάρχους και όλους τους δημοτικούς συμβούλους για τη συνεργασία. Να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Δήμου για τη συμβολή τους και ειδικά τον άμεσο συνεργάτη μου κ Λάμπρο Μπόκα. Πιστεύω ότι λειτούργησα με πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας με όλες της παρατάξεις. Διανύσαμε μία δύσκολη περίοδο με την πανδημία όπου εφαρμόσαμε 4 τρόπους συνεδρίασης, δια ζώσης, δια περιφοράς, τηλεδιάσκεψη και τώρα μεικτή δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη.

Διατήρησα μια επικοινωνία συνεργασίας με τους προέδρους των κοινοτήτων με σκοπό την προώθηση των θεμάτων που αφορούν τις κοινότητες.

Ζήτησα από την οικονομική υπηρεσία και συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό δαπάνη για την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών των συνεδριάσεων έτσι ώστε να είναι αποτυπωμένες όλες οι τοποθετήσεις των συμβούλων σε έντυπα πρακτικά και σε ηλεκτρονικά. Αυτό δεν κατέστη δυνατόν στην προηγούμενη διετία λόγω των προβλημάτων της πανδημίας.

Θα στηρίξω και θα βοηθήσω, αν χρειαστεί, τον νέο πρόεδρο που θα εκλεγεί την Κυριακή 9 Ιανουαρίου.

Θα σεβαστώ και θα τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι δημότες, συνεχίζοντας την επόμενη διετία. Θα συνεχίσω καταθέτοντας τη συμφωνία μου ή τη διαφωνία μου, στις προτάσεις της πλειοψηφίας, όπως ακριβώς έπραξα και στην διάρκεια της θητείας μου ως πρόεδρος του σώματος. Οι απόψεις μου θα είναι πάντα με κριτήριο και γνώμονα το συμφέρον του Δήμου σε θέματα διαχείρισης και γενικότερα που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου. Έτσι άλλωστε λειτούργησα και στη διετία που πέρασε.

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους και σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και αισιοδοξία στις οικογένειές σας».

Σημειώνεται, πως ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαϊωάννου ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο για τη συνεργασία και δήλωσε ότι ο Γιώργος Παπαδάμ έδωσε μια άλλη ώθηση στις συνεδριάσεις των Δ.Σ. εισάγοντας το ήθος και την ευγένεια.

Επίσης, ο δημοτικό σύμβουλος Χρήστος Παπαρούνας ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο για τη συνεργασία, τον συνεχάρη για τον τρόπο άσκησης της προεδρίας και του ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στην πορεία του από δω και στο εξής, όποια και να είναι η επιλογή του στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μπατζιάκας ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τον συνεχάρη για τη συνεργασία στο διάστημα που είναι δημοτικός σύμβουλος και ευχήθηκε στον πρόεδρο καλή συνέχεια σαν δημοτικός σύμβουλος και καλή επιτυχία σε όποια πορεία θα έχει.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι εκ μέρους του δημάρχου δεν έγινε καμία αναφορά.

Της Βάσως Κυριαζή από την εφημ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.