Πλημμύρισε το δημοτικό στάδιο Βελεστίνου με ήχους & χρώματα της Θεσσαλίας στο 7ο αντάμωμα Καραγκούνηδων

0
61

«Πλημμύρησε» το Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου από χορευτές, παραδοσιακές φορεσιές και ήχους της Θεσσαλίας στο 7ο Αντάμωμα Καραγκούνηδων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, την ΕΚΠΟΛ Μαγνησίας, την Αμφικτιονία θεσσαλών Καραγκούνηδων – Παγκόσμια Πολιτιστική Οργάνωση για την Ελλάδα και την Ομογένεια και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Συμμετείχαν πολιτιστικοί φορείς με χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Θεσσαλία, οι οποίοι αντάμωσαν χορευτικά και μουσικά σε μια μοναδική βραδιά παράδοσης.

Του ανταμώματος είχε προηγηθεί το 7ο Διεθνές Εθνολογικό Συνέδριο Θεσσαλών – Καραγκούνηδων με θέμα «Η Θεσσαλία στην Επανάσταση του 1821: Πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και ιστοριογραφικές απηχήσεις», το οποίο πραγματοποιήθηκε το διάστημα 08-10 Σεπτεμβρίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου με συμμετοχή συνέδρων από όλη την Ελλάδα και με παρουσίαση εισηγήσεων που αφορούσαν την σπουδαία και ενδιαφέρουσα ιστορία της Θεσσαλίας.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτριος Νασίκας δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διοργάνωση του 7ου Διεθνούς Εθνολογικού Συνεδρίου Θεσσαλών – Καραγκούνηδων και του 7ου Ανταμώματος Καραγκούνηδων στον Δήμο μας. Η εκδήλωση αποτέλεσε μια συνάντηση ιστορικών, πολιτιστικών και μουσικών στοιχείων της σπουδαίας θεσσαλικής καραγκούνικης παράδοσης που είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στον Δήμο μας και απόλαυσε όλος ο κόσμος που συμμετείχε και παρακολούθησε».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.