Πεζοπορία από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου

«Στα μονοπάτια της ιστορίας μας»

0
3

Το Κ.Ε.Π. Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το Σύλλογο

των Κέντρων Υγείας Νομού Μαγνησίας και τον τοπικό σύλλογο «Αναπτυξιακός Σύλλογος περιοχής ψυγείων Αγριάς», προσκαλούν όσους ενδιαφέρονται στην εκδήλωση «Στα μονοπάτια της ιστορίας μας», όπου θα πραγματοποιηθεί περίπατος από τα Καλά Νερά – Μηλιές και επιστροφή στα Καλά Νερά την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί.

Η πεζοπορία εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Ο Ρήγας μας εμπνέει» των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ξεναγός θα είναι κ. Νικόλαος Μαγγίτσης, καθηγητής φυσικής αγωγής, ορειβάτης, κατακτώντας τις ψηλότερες κορυφές του κόσμου και πεζοπορικά τον Βόρειο και Νότιο πόλο.

Σημείο εκκίνησης το εστιατόριο ΝΙΡΒΑΝΑ, στην παραλία Καλών Νερών. Η ανάβαση στον σταθμό Μηλεών διαρκεί 1,5 ώρα.

Κατά τη διαδρομή, οι πεζοπόροι θα επισκεφθούν το σπήλαιο του Κένταυρου Χείρωνα στις Μηλιές. Η σπηλιά είναι μεγάλη και μέσα της μπορεί να θαυμάσει κανείς τους χρωματισμούς των πετρωμάτων που την περιβάλλουν.

Η διαδρομή προς τη σπηλιά είναι μαγευτική, καθώς το μονοπάτι περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση, διασχίζει ένα ποτάμι, ενώ ένας παλιός ελαιώνας οδηγεί στην είσοδο. Το μονοπάτι είναι βατό, το περπάτημα διαρκεί 20 με 30 λεπτά και στη διαδρομή υπάρχει επαρκής ενημερωτική σήμανση. Η ανάβαση θα συνεχιστεί προς τον σταθμό των Μηλεών.

Θα ακολουθήσει διάλειμμα για πικ νικ διάρκειας 30 λεπτών, με γεύμα ή σνακ υγιεινό στον σταθμό Μηλεών και επιστροφή στα Καλά Νερά από άλλο μονοπάτι άλλη 1,5 ώρα.

Σύνολο πεζοπορίας 4 ώρες.

«Φορέστε αθλητικά ρούχα, αθλητικά παπούτσια, πάρτε 1 λίτρο νερό, υγιεινό σνακ και φύγαμε», τονίζουν οι διοργανωτές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

ΝΙΚΟΥ ΞΑΝΘΗ: 6977273576

ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ ΝΕΟΚΛΕΙΑ :698045672

ΧΑΣΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑ : 6978557617

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.