Πετρομέλισσο παραλία. Ένας παραδεισένιος προορισμός στο Βένετο

0
1008
Παραλία Πετρομέλισσο / Βένετο

Στο βορειοανατολικό άκρο του νομού Μαγνησίας, μακριά από τα βλέμματα των πολλών,

βρίσκεται το χωριό Βένετο, το πιο άγνωστο ίσως του Πηλίου. Για να φτάσετε εδώ, θα πρέπει να ακολουθήσετε διαδρομή «ανορθόδοξη», μακριά από τους γνωστούς προορισμούς, που ίσως όμως σας οδηγήσει στην ανακάλυψη ενός ακόμη μυστικού του γοητευτικού βουνού των Κενταύρων.

Από Βόλο, ο επισκέπτης μπορεί να ακολουθήσει τον επαρχιακό δρόμο μέσω Ν.Ιωνίας, Μελισσάτικων, Γλαφυρών, Κερασιάς και Καναλίων (με αρκετές στροφές), ή να πάρει την έξοδο της πόλης προς την εθνική οδό και πριν φτάσει στον κόμβο του Βελεστίνου να στρίψει δεξιά προς Κανάλια (παραπλεύρως της λίμνης Κάρλας). Μετά τα Κανάλια ακολουθεί ορεινή διαδρομή σε φιδωτό αλλά άνετο δρόμο μέσα από ένα υπέροχο δάσος με βελανιδιές. Η συνολική απόσταση από Βόλο είναι περίπου 50 χλμ.

Στο Πετρομέλισσο θα έρθετε ακολουθώντας ένα δύσβατο χωματόδρομο, που ξεκινά από τα τελευταία σπίτια του Βένετου και περιπλανιέται για κάτι παραπάνω από 4 χλμ. στις απότομες πλαγιές. Στο τέλος του δρόμου, θα κατηφορίσετε το σύντομο, αλλά μάλλον απόκρημνο μονοπάτι.

Αυτή η μαγευτική παραλία Πετρομέλισσο, είναι στρωμένη με ψιλό βοτσαλάκι και πλαισιωμένη από ολόλευκα βράχια. Οι βουτιές (αν βέβαια το επιτρέπει το Αιγαίο και δεν έχει φουρτούνα) είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστική εμπειρία. Ζήστε την!

Πως θα φτάσετε στο Πετρομέλισσο

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.