Παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου του Λυκείου Βελεστίνου

0
0

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 έγινε η επίσημη πρώτη παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου του Λυκείου Βελεστίνου, στο χώρο του σχολείου.

Παραβρέθηκαν η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή, από το Δήμο ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κος Νασίκας Δημήτριος και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κα Παπανικολάου Βάσω, από τη ΔΔΕ Μαγνησίας οι κ.κ. Φασουράκη Ρηγώ, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Σαμαράς Δημήτριος, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Βελεστίνου κα Πανταζοπούλου Κων/να, εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Βελεστίνου και ο Δρ. Ιστορίας της Εκπαίδευσης Κοντομήτρος Γεώργιος, ο οποίος διετέλεσε και Διευθυντής του σχολείου.

Η Διευθύντρια του ΓΕΛ Βελεστίνου κα Μαρία Μπούρα έκανε μια συνοπτική αναφορά στη λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του τόπου μας από το 1897 έως σήμερα, όπως διαφαίνεται στο διασωθέν Αρχείο.

Η κα Μπούρα τόνισε την ανεκτίμητη εκπαιδευτική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά που αφήνει ως παρακαταθήκη το Ιστορικό υλικό, το οποίο πλέον είναι προσβάσιμο και διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο για μελέτη και έρευνα.

Περαιτέρω στόχο αποτελεί πλέον η ανάδειξη και γνωστοποίηση του Αρχείου προς το κοινό της ευρύτερης περιοχής κι όχι μόνο και η μελλοντική ψηφιοποίησή του.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.