Παρέμβαση εισαγγελέα για ποτά «μπόμπες» που… έστειλαν 18 ανήλικους στο νοσοκομείο

0
198

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γεώργιος Μπισμπίκης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης

σχετικά με τις καταγγελίες για διακίνηση νοθευμένων ποτών σε ανήλικους.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της Πάτρας ζητά από τις αρμόδιες Αρχές να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να σερβίρονται «μπόμπες» στα πάρτι που διοργανώνονται ακόμα και σε ανηλίκους, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.

Υπάρχουν στοιχεία για διάθεση νοθευμένων ποτών σε ανήλικους, με το τελευταίο διάστημα να έχουν καταγραφεί 18 διακομιδές μέθης στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης.

Ενόψει και της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Πάτρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, η Εισαγγελική Αρχή παρεμβαίνει προκειμένου να διερευνήσει αναφορές για την διακίνηση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών.

Με διάταξη, από το καλοκαίρι του 2022, σε περίπτωση που κάποιος διαθέτει προς πώληση παράνομα αλκοολούχα ποτά προβλέπεται η σφράγιση για χρονικό διάστημα 10 έως 30 ημερών.

Παράλληλα, προβλέπεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων των παραβατών, με στόχο την αποτροπή από την τέλεση των παραβάσεων.

Κλιμάκια από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες αναμένεται να κάνουν σαρωτικούς ελέγχους ενόψει και της έλευσης μεγάλου αριθμού επισκεπτών στην Πάτρα για να αποτραπούν απρόβλεπτες καταστάσεις.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.