Παρέμβαση Αλ. Μεϊκόπουλου για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

0
347

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση με τη μορφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία.

Διαβιβάζοντας σχετική Επιστολή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο Βουλευτής μετέφερε την αγωνία των επιχειρήσεων για την επιβίωσή τους με δεδομένο ότι η πανδημία διήρκεσε περισσότερο από το αναμενόμενο, ενώ παραμένει άγνωστο πότε η οικονομία θα επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εντείνονται από τα νέα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, αλλά και το κύμα ακρίβειας που έχει εκτινάξει στα ύψη τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου.

Για το λόγο αυτό, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει τη δυνατότητα απαλλαγής των 700.000 επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από την υποχρέωση επιστροφής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, που όπως επεσήμανε το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα αποσυμπιέσει σημαντικά τις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα θα έχει μηδαμινή επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις προβλέψεις που έχουν γίνει για το ρυθμό ανάπτυξης για το 2021.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.