Ολοκληρώθηκε η γιορτή εθελοντισμού στο δήμο Ρήγα Φεραίου

0
4

Η γιορτή εθελοντισμού ολοκληρώθηκε στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

προσπαθώντας να προσελκύσει και άλλους δημότες, όπως σε όλες τις δράσεις. Ο όρος «Εθελοντισμός» αναφέρεται γενικά στην ηθελημένη πράξη για κάποιο κοινωφελή σκοπό χωρίς υλικό ή άλλο αντάλλαγμα. Ως εκ τούτου, εθελοντής είναι ο πολίτης που προσφέρει ανιδιοτελώς χρόνο ή γνώση για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Ετυμολογικά προέρχεται από το ρήμα «εθέλω», που σημαίνει θέλω πολύ.

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Αντωνία Χασιώτη αναφέρθηκε: «Αυτή την υποχρέωση νοιώθω πως έχουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, να προσελκύσουμε να εμπνεύσουμε τους νέους να ασχοληθούν με αυτή την ανιδιοτελή προσφορά. Ξεκινήσαμε με τρείς δράσεις από 5 μέχρι 9 Σεπτεμβρίου, α) ΤΡΙΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ 18:00 – 20:00, ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΝΗΣΗΣ & ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ (που έχουν τοποθετηθεί στο Κέντρο του Βελεστίνου) β) ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ 9:00 – 13.00, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΜΕ και συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ. Ο Εθελοντισμός δεν είναι απλώς ένας όρος, είναι μια διαδικασία και στάση ζωής, καθώς επιδρά εποικοδομητικά στο κοινωνικό σύνολο, αφορά όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικών και οικονομικών διακρίσεων, προάγει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Μια εθελοντική δράση στοχεύει όχι μόνο στην πρόσκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά, κατά περίπτωση, και στην αντιμετώπιση των αιτίων του, την ενδυνάμωση των επωφελούμενων και τη συνεχή λειτουργία δομών υποστήριξης.

Ευχαριστούμε τη Λέσχη ειδικών δυνάμεων για τη εθελοντική προσφορά τους για άλλη μια φορά στην εκπαίδευση της χρήσης του εξωτερικού απινιδωτή και για την υποστήριξή τους την Κυριακή 11/9στο αντάμωμα Καραγκούνηδων

Επίσης ευχαριστούμε την Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Βόλου για τη συνεχή συνεργασία και προσφορά, καθώς και όλους τους Συλλόγους του Δήμου μας για τη συνεχή προσφορά και ευαισθητοποίηση σε θέματα προσφοράς και αλληλεγγύης, Ευχαριστούμε την επιχείρηση «Κτήμα Κολοκοτρώνη» για τη δωρεά του προς τους αιμοδότες και το ιατρικό προσωπικό με ρόδι.

Ευχαριστούμε την Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μαγνησίας, κα Κατερίνα Παπανάτσιου για την στήριξη της δράσης μας και όλους τους ανώνυμους πολίτες που στηρίζουν πάντα από καρδιάς τη δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Θα συνεχίσουμε διδάσκοντας τον εθελοντισμό για μια καλύτερη κοινωνία!!».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.