Οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί για COVID-19 συνεχίζεται στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

0
6

Ο κατ’ οίκον εμβολιασμός με ενισχυτική δόση των κλινηρών ατόμων, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία που εφαρμόστηκε κατά την αρχική φάση του Εθνικού Εμβολιαστικού Πλάνου κατά της COVID-19, συνεχίζεται στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Μέχρι σήμερα οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί έχουν φτάσει τους 250 και αφορούν όλες τις Τοπικές Κοινότητες. Στο παραπάνω εγχείρημα, πρωτεργάτης, ο γενικός ιατρός υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, κ. Ηλίας Μακρής.

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με τις επαναληπτικές δόσεις. Συγκεκριμένα, άτομα τα οποία έχουν εμβολιαστεί κατ’ οίκον κατά την αρχική φάση του εμβολιαστικού πλάνου και εξακολουθούν να είναι κλινήρη, θα έχουν τη δυνατότητα, εάν το επιθυμούν, να λάβουν την 3 η δόση στον χώρο διαμονής τους.

Επίσης, και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου : 2425350011 & του Βοήθεια στο Σπίτι: 2425023794.

Ο εμβολιασμός θα γίνεται με εμβόλιο τεχνολογίας Mrna (phizer).

Μπορούν να κλείνουν ραντεβού, επίση για την 4η δόση δημότες που ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκατασταλμένων. Στόχος είναι η «θωράκιση» αυτών των ατόμων με τη δημιουργία υψηλότερου επιπέδου αντισωμάτων.

Η 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού για τους ανοσοκατασταλμένους θα χορηγείται 3 μήνες μετά την αναμνηστική δόση (3η δόση) και θα γίνεται, επίσης, με τα εμβόλιο Mrna.

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κα. Αντωνία Χασιώτη αναφέρει: «Μέχρι σήμερα έχει αποδειχθεί ότι ο εμβολιασμός είναι  απολύτως απαραίτητος στις ευπαθείς ομάδες και σώζει ζωές.

Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι σημαντική ήταν η συμβολή των εργαζομένων του Βοήθεια στο Σπίτι τόσο για τη μετακίνηση όσο και για την πιο εύκολη πρόσβαση από σπίτι σε σπίτι σε κάθε χωριό.

Είναι σημαντικό να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες της κάθε χρονικής στιγμής και οι δομές να προσαρμόζονται & να προσφέρουν πέραν των συγκεκριμένων καθηκόντων τους».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.