Οχι στην υποβάθμιση

0
9

lykeiokanalion-jpgΥπέρ της συνέχισης λειτουργίας του Λυκείου Καναλίων ως έχει, τάχθηκε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης, κάνοντας ομόφωνα δεκτή τη σχετική εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Τρ. Παπαϊωάννου.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι «όλα αυτά τα χρόνια σύμφωνοι με τις απόψεις μας είναι και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Μαγνησίας αλλά και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Θεσσαλίας» όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκας, τονίζοντας παράλληλα ότι «φαίνεται τουλάχιστο περίεργο πώς μετά από τόσα χρόνια η απερχόμενη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Μαγνησίας εντελώς ξαφνικά και χωρίς πρώτα να ενημερώσει το δήμο Ρήγα Φεραίου, άλλαξε την άποψή της και έστειλε έγγραφο πριν λίγε μέρες ότι η άποψή της είναι να υποβαθμιστεί το Λύκειο σε Λυκειακές τάξεις και ζητούσε από το δήμο τη δική του εισήγηση».

Ο δήμος Ρήγα Φεραίου αμέσως εισήγαγε το θέμα για λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποφάσισε ομόφωνα την παραμονή του Λυκείου Καναλίων ως έχει και όχι την υποβάθμισή του σε Λυκειακές Τάξεις.

Στην απόφασή του αυτή το δήμος αιτιολογεί τους λόγους που είναι ακριβώς αυτοί που αναφέρονται στο συγκεκριμένο έγγραφο.

Το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται στα Κανάλια δίπλα από τη Λίμνη Κάρλα. Το έργο της ανασύστασης της Λίμνης Κάρλας είναι ένα έργο 350.000.000 περίπου ευρώ και βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του δήμου Ρήγα Φεραίου. Με την ολοκλήρωσή του προσδοκούνται πολλαπλά οφέλη. Λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και του έργου της Κάρλας που ανοίγει νέους ορίζοντες δραστηριοτήτων άρχισε είδη τάση μετοίκησης στην περιοχή. Το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται στα Κανάλια, είναι το μόνο στη βόρεια πλευρά της λίμνης και εξυπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια μέχρι σήμερα τις ανάγκες τριών χωριών. Τα Κανάλια με 1.900 περίπου εγγεγραμμένους δημότες, το Κεραμίδι με 1.550 περίπου εγγεγραμμένους δημότες, και η Κερασιά με 350 περίπου εγγεγραμμένους δημότες.

Ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας επεσήμανε ότι «το Γυμνάσιο Λύκειο Καναλίων πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει το υπουργείο Παιδείας και πρέπει να παραμείνει ως έχει». Ολα τα παραπάνω «ήταν τα ατράνταχτα επιχειρήματά μας, που αφορούν την παραμονή του Λυκείου Καναλίων ως έχει. Βασιστήκαμε στην εγκύκλιο που το ίδιο το υπουργείο είχε εκδώσει και ανέφερε ποια κριτήρια θα έπρεπε να πληροί μία σχολική μονάδα, προκειμένου να παραμείνει ως έχει. Τελικά το υπουργείο τότε δέχθηκε τις εισηγήσεις μας και το σχολείο (Λύκειο Καναλίων) παρέμεινε αλλά με έναν τρόπο αβέβαιο. Δηλαδή παρατάθηκε η θητεία του» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου.

Παράλληλα ο ίδιος επισημαίνει ότι «από το 2011 έως το 2016 αναγκαζόμαστε κάθε χρόνο να εξηγούμε τα αυτονόητα στον εκάστοτε υπουργό ή υφυπουργό και δίδεται κάθε χρόνο παράταση. Ενα σχολείο δεν θα πρέπει να εξεταστεί σε καμία περίπτωση, με βάση τη λογική έσοδα μείον έξοδα».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.