Ο Κων. Μαραβέγιας στη Sdeng και τη Centaur Analytics: Δυο λαμπρά παραδείγματα νεοφυούς επιχειρηματικότητας

0
0

Διαδοχικές επισκέψεις στις βολιώτικες νεοφυείς επιχειρήσεις Sdeng και Centaur Analytics, πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέα Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά τη στήριξή του στο επιστημονικό και πρωτοποριακό έργο τους με διεθνή αναγνώριση.

Ο βουλευτής συζήτησε με τα στελέχη των δυο εταιρειών για το παρόν και το μέλλον της επιχειρηματικότητας, τις προοπτικές και τις προκλήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν. Όπως μεταξύ άλλων τονίστηκε, οι τελευταίες διαδοχικές κρίσεις που επέφεραν χρηματοοικονομικές αλλαγές (αύξηση επιτοκίων, πληθωρισμός), δυσχεραίνουν την προσέλκυση νέων επενδυτών. Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης Elevate Greece, για τη χαρτογράφηση νεοφυών επιχειρήσεων και την υποστήριξη της ανάπτυξής τους, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη ενός ισχυρού οικοσυστήματος καινοτομίας, είναι θετική και κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο απαιτείται να ενισχυθεί με ένα ακόμη χρηματοδοτικό εργαλείο για την αποφασιστική στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Ακόμη, τονίστηκε ότι, πέρα από τις επιδοτήσεις, θα πρέπει να υπάρξει πρακτική στήριξη των εταιρειών, όσον αφορά την αποθήκευση και μεταφορά τον παραγόμενων προϊόντων, και ότι η Πολιτεία θα πρέπει να αντλήσει τεχνολογίες από τις startups επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την αξιοποίηση του λιμένα Βόλου και το επενδυτικό ενδιαφέρον που καταγράφεται, με τα στελέχη της Sdeng να επισημαίνουν ότι για να γίνει ακόμη πιο ελκυστικό το προϊόν, χρειάζονται επενδύσεις και υπάρχουν ήδη διαθέσιμες προτάσεις ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι και οι δυο εταιρείες έχουν την έδρα τους στο κτίριο «Ιάσων» του λιμένα Βόλου. Η Centaur Analytics αποτελεί μια διεθνώς καταξιωμένη startup επιχείρηση στον τομέα του Internet of Things, με πρωτοποριακές εφαρμογές στην αγροτεχνολογία και την αποθήκευση των αγροτικών προϊόντων, ενώ η Sdeng ασχολείται αποκλειστικά με υπηρεσίες λεπτομερούς μηχανικής για μεγάλες εργολαβικές και μηχανολογικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Απευθύνοντας τα συγχαρητήριά του στους εκπροσώπους των δυο εταιρειών, ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι αποτελούν την προσωποποίηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και δυο λαμπρά παραδείγματα στον χώρο των startups. «Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι στη Μαγνησία για τη Centaur Analytics, τη Sdeng και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες με το επιστημονικό τους έργο υπηρετούν τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, προάγοντας τη δημιουργία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Πρόκειται για επιχειρήσεις από τον Βόλο με σπουδαία επιστημονικά επιτεύγματα, που τις καθιστούν από τις σημαντικότερες startups επιχειρήσεις στη χώρα και παγκοσμίως», σημείωσε ο βουλευτής και διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί αρωγός στο έργο τους.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.