Ο Κ. Μαραβέγιας στον Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας: Μηδενική ανοχή στην έμφυλη βία

0
315

Για το σημαντικό έργο του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών – Θυμάτων βίας του Δήμου Βόλου, ενημερώθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη δομή, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Ο κ. Μαραβέγιας συζήτησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Ζαρκάδα – Βεργή και το προσωπικό του Ξενώνα για τα περιστατικά έμφυλης βίας στην περιοχή και την υποστήριξη που παρέχεται σε γυναίκες-θύματα βίας. Μεταξύ άλλων ο βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τυχόν υλικές, ιατρικές ή άλλες ανάγκες, ώστε να συμβάλει στην κάλυψή τους.

Σημειώνεται ότι ο Ξενώνας, που λειτουργεί από́ τις 24 Σεπτεμβρίου 2013, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει είκοσι (20) γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας μαζί́ με τα παιδιά́ τους, παρέχοντάς τους ένα ασφαλές καταφύγιο. Εκτός από́ τη διαμονή́ (στέγη και διατροφή́), παρέχεται επίσης ψυχολογική́ και κοινωνική́ στήριξη από́ εξειδικευμένο προσωπικό́ (ψυχολόγο -παιδοψυχολόγο, κοινωνική́ λειτουργό́) . Οι παραπομπές στον Ξενώνα γίνονται μέσω της Γραμμής SOS 15900 όλο το εικοσιτετράωρο, της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών, του Νοσοκομείου, της αστυνομίας και πολλών άλλων δικτυωμένων φορέων.

Ο κ. Μαραβέγιας δεσμεύτηκε να στηρίξει με κάθε τρόπο τη λειτουργία και το έργο της δομής, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα θύματα έμφυλης βίας θα πάψουν να πολλαπλασιάζονται αν σταματήσει η αδιαφορία όλων για τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών. «Η σιωπή είναι συνενοχή» τόνισε ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι καμία γυναίκα που υφίσταται οποιαδήποτε μορφή βίας δεν πρέπει να νιώθει μόνη. «Είμαστε μαζί τους, υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες και τα δικαιώματά τους, στεκόμαστε στο πλευρό τους όταν αποφασίσουν να σπάσουν τη σιωπή τους. Δεν χωράει κανένας φόβος και καμία ντροπή. Μηδενική ανοχή απέναντι στη βία κατά των γυναικών», κατέληξε ο κ. Μαραβέγιας.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.