Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

0
0

Στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας βρέθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μαζί με τον συνυποψήφιό του Χαράλαμπο Αραμπατζή. Οι υποψήφιοι συζήτησαν με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τα σημαντικά ζητήματα του κλάδου και τον τομέα της δημόσια παιδείας γενικότερα.

Η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΕΠΑΛ είναι καίριο ζήτημα για τους νέους που στρέφονται στην επαγγελματική εκπαίδευση. Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος την προηγούμενη περίοδο είχε προχωρήσει σε Κοινοβουλευτική Ερώτηση για το θέμα καλώντας την αρμόδια Υπουργό Παιδείας να παρέμβει για να αποκτήσουν επιτέλους οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ επαγγελματικό τίτλο και δικαιώματα αντίστοιχα με το επίπεδο των σπουδών τους. Οι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν ότι σήμερα παραμένουν ο πιο κακοπληρωμένος κλάδος του Δημοσίου με τον κ. Μεϊκόπουλο να τονίζει ότι προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί η άμεση αύξηση των μισθώνστο Δημόσιο κατά 10%.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι: «Η Πολιτεία οφείλει να σκύψει ουσιαστικότερα πάνω από τον χαρακτήρα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και να δημιουργήσει ένα πιο υποστηρικτικό πλαίσιο, τόσο για το εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και για τους μαθητές και αποφοίτους των ΕΠΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νέο του κοινωνικό συμβόλαιο έχει δεσμευτεί για αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, ενίσχυση των εκπαιδευτικών υποδομών, προκήρυξη μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση ώστε στο τέλος ερχόμενης τετραετίας οι αναπληρωτές να αποτελούν το 5% του αριθμού των μόνιμων από 30% σήμερα, κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για πρόσβαση στα πανεπιστήμια από τη φετινή χρονιά. Αυτοί θα πρέπει να είναι οι βασικοί άξονες για την αναβάθμιση και την πραγματική ενίσχυση της δημόσιας παιδείας στη χώρα».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.