Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων

0
0

Στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Προϊσταμένη κ. Γεωργίου Κερασία και το υπόλοιπο προσωπικό της Υπηρεσίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σημαντικό είναι το πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία τόσο σε τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό όσο και σε διοικητικό και σε προσωπικό καθαριότητας. Την ίδια ώρα, στην ευθύνη της ανήκει τη νεότερη πολιτιστική κληρονομιά έξι Νομών. Πάνω από τις μισές θέσεις της Υπηρεσίας είναι κενές σύμφωνα με το Οργανόγραμμά της ενώ οι μόνιμες προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019 ακυρώθηκαν μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ. Πρόβλημα αποτελεί για την Υπηρεσία και η κατάσταση του κτιρίου στο οποίο βρίσκεται καθώς η χωρητικότητα είναι περιορισμένη ενώ δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση για πολίτες ΑμεΑ και με κινητικά προβλήματα.

Την ανάγκη για αύξηση της χρηματοδότησης για τη συντήρηση των νεωτέρων μνημείων επεσήμαναν οι εργαζόμενοι. Σήμερα, η Υπηρεσία διαχειρίζεται κοντά στα 700 μνημεία τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και χρειάζεται εκταμίευση περισσότερων κονδυλίων για τη συντήρησή τους. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ουσιαστικά εγκαταλείψει τους φορείς που διαχειρίζονται την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος που την τελευταία τετραετία στήριξε με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις τα αιτήματα της Υπηρεσίας για διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς των γραμμών του Τρένου του Πηλίου και του οικοπέδου που περιλαμβάνει ιστορικά κτίρια της πόλης ανέφερε ότι:«Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων έχουν διαχειριστεί με απόλυτο επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα σημαντικά για την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης θέματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ την τελευταία τετραετία στάθηκε απέναντι στον κόσμο του πολιτισμού και αποφάσισε να αντιμετωπίσει την τεράστια πολιτιστική παρακαταθήκη της χώρας με όρους ελεύθερης αγοράς αφαιρώντας από τον έλεγχο του δημοσίου τα πέντε μεγάλα μουσεία της Επικράτειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για την επαναφορά και τη θωράκιση του δημόσιου χαρακτήρα της πολιτιστικής κληρονομιάς και την έμπρακτη στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.