Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων

0
1

Τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Μαγνησίας & Σποράδων επισκέφθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Ο υποψήφιος αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση των προϊσταμένων και εργαζόμενων της Διεύθυνσης να συζητήσουν για τα μείζονα θέματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία.

Την κρισιμότητα των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης για την τοπική κοινωνία ανέδειξαν ο εργαζόμενοι που επεσήμαναν ότι ως υπηρεσία ελέγχουν πολλούς τομείς της οικονομίας και βρίσκονται σε άμεση επαφή με πολίτες και επαγγελματίες.  Η Διεύθυνση Ανάπτυξης αποτελεί τον βασικό ελεγκτικό μηχανισμό της Περιφέρειας για την αγορά ωστόσο τα τμήματα και οι υπηρεσίες παραμένουν χωρίς επαρκή στελέχωση. Ζήτημα για τους εργαζόμενους αποτελεί η μη αποτελεσματική διασυνδεσιμότητα των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης τόσο μεταξύ τους όσο και με την κεντρική διοίκηση αλλά και η ανάγκη διαρκούς εκπαίδευσης του προσωπικού με νέες τεχνογνωσίες.

Την απαιτητική και δύσκολη διαδικασία των ελέγχων των βαριών βιομηχανικών δραστηριοτήτων της περιοχής για την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας έθιξαν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης τονίζοντας ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη συνδρομή της κεντρικής διοίκησης και των αρμόδιων Υπουργείων στο δύσκολο αυτό έργο. Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι το περιβαλλοντικό και το ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αποτελεί από τα σημαντικότερα για την τοπική κοινωνία, ωστόσο χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση και ενίσχυση των οργάνων και των υποδομών της Περιφέρειας για να δοθούν οι βέλτιστες λύσεις.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι: «Προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί η μετάβαση σε ένα νέο, σύγχρονο μοντέλο διακυβέρνησης, βασισμένο στη διαφάνεια, την εμπιστοσύνη και την αποτελεσματικότητα. Βασικές δεσμεύσεις αποτελούν:

  • Η ενίσχυση των υπηρεσιών με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.
  • Το τέλος της ομηρίας των συμβασιούχων και η πλήρωση των αναγκών του μόνιμου προσωπικού.
  • Η εμπιστοσύνη στα στελέχη και το ανθρώπινο δυναμικό της διοίκησης. Καμία θέση πάγιας διοικητικής ιεραρχίας δεν θα καταλαμβάνεται από μετακλητό υπάλληλο.
  • Η χρήση νέων τεχνολογιών όχι για ψηφιοποίηση της γραφειοκρατίας αλλά για απλοποίηση των διαδικασιών για εργαζόμενους και πολίτες.
  • Η ενίσχυση του ΑΣΕΠ ώστε να διαχειρίζεται το σύνολο των προσλήψεων.
  • Η αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων της Κεντρικής Διοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με τους αναγκαίους πόρους, την ψηφιοποίηση υπηρεσιών και τις κατάλληλες αρμοδιότητες αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής για να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.