Νέο ατύχημα στη Ζαγορά – Χωρίς βάρδια το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας

  0
  6

  Μόλις λίγες ημέρες μετά το ατύχημα στη Ζαγορά και την «άτσαλή» διακομιδή της γυναίκας στο Νοσοκομείο του Βόλου

  λόγω έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου, νέο περιστατικό έκανε την εμφάνισή του.

  Όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζαγοράς, κ. Τσαπράζης, νέο ατύχημα σημειώθηκε στο δρόμο Χορευτού- Ζαγοράς και πάλι δεν υπήρχε συνδρομή ασθενοφόρου.

  Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

  «Η Λαϊκή συσπείρωση Ζαγοράς Μουρεσίου καταγγέλλει την μη κάλυψη βάρδιας οδηγού ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, σε νέο ατύχημα που συνέβη στο δρόμο Χορευτού Ζαγοράς και στην άμεση κλήση για συνδρομή ασθενοφόρου.

  Συγκεκριμένα μηχανή ανετράπη της πορείας της στο δρόμο Ζαγοράς Χορευτού με 2 επιβάτισσες 21 και 20 χρόνων. Στην άμεση κλήση για ασθενοφόρο του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βασίλη Τσαπράζη που διερχόταν από το δρόμο, η απάντηση του Κέντρου Υγείας ήταν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη βάρδια ασθενοφόρου. Στην κλήση του 166, υπήρχε η προτροπή να μεταφερθούν οι τραυματίες με ιδιωτικά αυτοκίνητα μέχρι το Κέντρο Υγείας διότι λόγω απόστασης υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο να έρθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

  Το ατύχημα συνέβη καθώς το μηχανάκι με τις δύο επιβάτες, ολίσθησε της πορείας εξαιτίας νερών που διέτρεχαν το οδόστρωμα λόγω ελλιπούς καθαρισμού του ρείθρου της οδού.

  Αποδεικνύονται κούφια τα λόγια της κυβέρνησης της ΝΔ που λίγες μέρες μετά το ατύχημα με την αγρότισσα η οποία μεταφέρθηκε σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου λόγω έλλειψης διαθέσιμου ασθενοφόρου, δεν φρόντισε να καλύψει άμεσα τις βάρδιες με οδηγούς.

  Αυτή τη στιγμή τα δύο διαθέσιμα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς είναι παραταγμένα έξω από το κτίριο και κάθονται…

  Αποδεικνύονται τουφεκιές στον αέρα οι δηλώσεις ντόπιων βουλευτών της ΝΔ που η κυβέρνηση και 5η ΥΠΕ ενώ δεν μπορούν να καλύψουν τις βάρδιες με δύο ακόμη οδηγούς, ζητούν τμήμα του ΕΚΑΒ που απαιτεί 10 άτομα προσωπικό!! Νομίζουν ότι μιλούνε σε ιθαγενείς!! Η οργή μας έχει ξεχυλήσει!!

  Τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες έχουν υποβαθμίσει τραγικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με τα Κέντρο Υγείας Ζαγοράς να αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

  Ο λαός μας πρέπει να ξεσηκωθεί! Δεν αντέχουμε άλλο την αδιαφορία και κοροϊδία των κυβερνήσεων που έχουν υποβαθμίσει και εμπορευματοποιήσει την υγεία μας.

  Ο λαός πρέπει να διεκδικήσει:

  Άμεση και πλήρη αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας με ιατρικό, νοσηλευτικό, και λοιπό προσωπικό.

  Άμεση τοποθέτηση οδηγών ασθενοφόρου για την 24ωρη κάλυψη της περιοχής μας!

  Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν υψηλού επιπέδου υγεία για όλο το λαό!

  Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία!»

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.